Tihemetsas hukkus tulekahjus inimene

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Hädaabinumber 112 päästeameti autol.
Hädaabinumber 112 päästeameti autol. Foto: Tairo Lutter

Sõbrapäeva hilisõhtul hukkus Saarde vallas Tihemetsas tulekahjus inimene. Teine kannatanu viidi samast korterist haiglasse.

Häirekeskus sai 14. veebruaril kell 21.28 teate, et Saarde vallas Tihemetsa alevikus tuleb Asuvere tee kortermaja trepikojast suitsu. Kohale kiirustanud päästjaid ootas ees paksult suitsu täis teise korruse korter.

Suitsusukeldumise varustuses päästjad sisenesid korterisse ja leidsid voodist hukkunud mehe. Kuna neil oli teave, et samas korteris võib olla veel keegi, jätkasid nad otsinguid ja leidsid teise kannatanu, kelle kiirabi viis haiglasse.

Kell 22.27 said päästjad tulekahju kustutatud. Nad tuulutasid ruumid ja kontrollisid üle sama maja ülejäänud trepikojad.

Ruumides, kus tulekahju puhkes, olid suitsuandurid maha keeratud. Seda, miks põleng tekkis, Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja teatel veel uuritakse. Küll mainis ta, et tavaliselt saavad niisugused tulekahjud alguse hooletust suitsetamisest. Traagilised on tagajärjed sageli siis, kui majas puuduvad suitsuandurid või pole need töökorras.

Päästeamet toonitab, et töötav suitsuandur annab juba eos tulekahjust märku ja aitab ära hoida kõige kurvemaid tagajärgi.

Väljakutsele reageerisid Kilingi-Nõmme ja Abja-Paluoja komando päästjad.

Sel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud seitse inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles