Noorsoopolitsei koolitab mopeedisõitjaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi direktor uudistab mopeedautot.
Sindi gümnaasiumi direktor uudistab mopeedautot. Foto: Lääne prefektuur

Pärnu noorsoopolitseinikud alustasid eelmisel kuul Pärnumaa koolides seitsmenda klassi õpilastele mõeldud traditsioonilise mopeediõppega.

Esimene koolitus Sindi gümnaasiumis algas teadmiste kontrolliga. Testide tulemused näitasid, et noorte teadmised liiklusreeglitest on kesised.

Koolitusel räägiti kahe- ja kolmerattalisest mopeedist, õpilased said tutvust teha ka neljarattalise AIXAM mopeedautoga.

Koolitusel osalenud Aide autokooli esindaja sõnade järgi tuleb enne mopeedi soetamist mõelda, kes sõiduvahendit kasutama hakkavad. Mopeediga võib hakata sõitma alates 14. eluaastast. Sellises vanuses peab mopeedijuhil olema juhtimisõigus, mis tähendab eksamite tegemist riiklikus autoregistrikeskuses.

Teada tuleks, et mopeedi juhtimisõigus antakse ja juhiluba väljastatakse isikule, kellel ei ole kehtivaid karistusi liikluses. Mopeed tuleb registreerida ja peab olema kehtiv liikluskindlustuspoliis. Kui need nõuded on täidetud ja alustatakse sõitu, siis mopeediga sõitmisel peab sõitja kandma kinnirihmatud motokiivrit.

Mopeediõppe koolituste lõppedes toimub juuni alguses „Mopeediäss 2012“ valimine. Võistlusest saavad osa võtta 14–15aastased noored, kes omavad juhtimisõigust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles