Silvia Paluoja Enesetaju lõhestamine

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Silvia Paluoja
Silvia Paluoja Foto: Mailiis Ollino

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas tutvustas Araabia Ühendemiraatides töövisiidil Eesti kooli mudelit, kui ajalehtedesse paiskus uudis väikeste gümnaasiumide sulgemise plaani kohta. Postimees avaldas (13.02) kodumaa kaardi sõnumiga, et ministeerium tahab lahti saada alla 100 õpilasega gümnaasiumidest ja löögi all on üle 40 kooli. Tartu Postimees (14.02) kirjutas, kuidas enamikule omavalitsustele ja koolijuhtidelegi tuli kõnealune plaan üllatusena ajakirjanduse vahendusel. Kas jälle ühe ministeeriumi halb kommunikatsioon, nagu on kombeks valitsusel ja ametkondadel ennast välja vabandada?

Exceli-usku ametnike vaateväljas on vaid rahanumbrid ja sellest kaugemal on tülikas näha inimest, keda ümberkorraldused otseselt puudutavad. Liiati ütleb koalitsioonileping, et koolivõrk vajab selget korrastamist. Ja kui midagi on valitsusliidu programmi kirja pandud, näib see olevat nagu pühakiri, mida tuleb rida-realt järgida.

Koolikaugetelegi kangastub Eesti 200 haridusministri „töövõit” ehk vinsklemisi toimunud õpetajate streik, mille tulemus oli kuuldavasti pedagoogide kuupalga tõus 17 eurot. Sellise raha eest ei saa paremas restoranis praadigi. Selle „ämbri” kolina saatel langes erakond Eesti 200 reiting valimiskünniseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles