Poola hävitajate lennud ulatuvad Pärnumaale

Pärnu Postimees
Copy
Hävituslennuki F16 tippkiirus on 2400 kilomeetrit tunnis ja lennukaugus üle 4200 kilomeetri.
Hävituslennuki F16 tippkiirus on 2400 kilomeetrit tunnis ja lennukaugus üle 4200 kilomeetri. Foto: Eesti Kaitsevägi

Alates tänasest teevad Eesti õhuruumis lende Ämari lennubaasis teenivad Poola õhuväe piloodid hävituslennukitel F-16.

Liitlaste teraslindude madallennud toimuvad 24. veebruarini Edela-, Ida-, Kesk- ja Lõuna-Eesti madallennu aladel. Lennatakse kella 11 ja 15 vahel vähemalt 152 meetri kõrgusel. Asustatud alasid püütakse vältida, kuid on võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest.
Põhja-Atlandi nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO riikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi. Õhuturvet tagavad lennukid asuvad Eestis Ämari ja Leedus Šiauliai lennubaasis.

Peale madallendude tõusevad Eesti ja liitlaste lennuvahendid õhku seoses Eesti Vabariigi aastapäevaga.
Reede keskpäeval lendab Kohtla-Järve koolide korraldatud, iseseisvuspäevale pühendatud väliaktusele kogunenutest üle õhuväe transpordilennuk M-28.
24. veebruaril umbes kell 12.45 teevad Eesti Vabariigi 106. aastapäeva paraadist ülelennu õhuväe 1. eskadrilli kaks transpordilennukit M28, politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter AW139 ja patrull-lennuk Beechcraft Super King Air 350ER.

Liitlaste lennuvahenditest osalevad paraadi ülelennus Balti õhuturbemissiooni raames Ämaris paiknevad kaks Poola hävituslennukit F-16. Šiauliai lennubaasist võtavad ülelennust osa kaks Belgia hävituslennukit F-16 ja kaks Prantsusmaa hävituslennukit Mirage-2000. Pärast kaitsejõudude paraadi ülelendu plaanivad kaks Belgia hävituslennukit F16 kella 13.15 paiku lennata üle ka Tartust.
Madallennuharjutused on kooskõlas Eesti seadustega ja neid sooritatakse kokkuleppel transpordiameti ja Lennuliiklusteeninduse ASiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles