Andres Metsoja Linna ja maa ebavõrdsuse suurenemine on ilmne (1)

Andres Metsoja
, riigikogu ja Pärnu linnavolikogu liige (Isamaa)
Copy
Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsoja sõnutsi on linnal järjest suurem vastutus maapiirkonna ees ja seepärast on vaja teha senisest rohkem sisulist koostööd.
Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsoja sõnutsi on linnal järjest suurem vastutus maapiirkonna ees ja seepärast on vaja teha senisest rohkem sisulist koostööd. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsoja kõne Eesti Vabariigi 106. sünnipäeva tähistamisel Pärnu kontserdimajas.

Lugupeetud kaaspärnakad ja Pärnumaa inimesed!

106 aastat tagasi kuulutati Pärnus välja Eesti Vabariik. “Manifest kõigile Eestimaa rahvastele” loeti ette keset suurt ebakindlust. Üks võõrvägi läks, teine polnud veel tulnud. Eesti kuulutas end küll sel päeval iseseisvaks, aga lõpuks tuli see iseseisvus välja võidelda lahinguväljal.

Viimase 106 aastaga on maailm jäänud väiksemaks. Tehnoloogia areng tähendab, et 1000 kilomeetri kaugusel toimuv on meile kõigile peo peal tajutav. Seetõttu tunneme praegugi end ebakindlalt. Eks ka seetõttu, et ukrainlased võitlevad oma tuleviku eest sellesama vaenlasega, kelle meie pidime vabaduse nimel alistama. Selle tunde eest ei tasu peituda, vaid see peab olema motivaator.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles