Romek Kosenkranius Ettevõtluse ja ettevõtjateta ei ole meil riiki Pärnus, Pärnumaal ega kogu Eestis

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea
Copy
Pärnu linnapead Romek Kosenkraniust rõõmustab, et Pärnus on väga palju tublisid kodanikke, kes teevad oma riigi ja linna heaks rohkem, kui neilt oodatakse.
Pärnu linnapead Romek Kosenkraniust rõõmustab, et Pärnus on väga palju tublisid kodanikke, kes teevad oma riigi ja linna heaks rohkem, kui neilt oodatakse. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse kõne Eesti Vabariigi 106. aastapäeva tähistamisel Pärnu kontserdimajas.

Lugupeetud daamid ja härrad, austatud vapimärgikavalerid!

Pärnakatel ja pärnumaalastel on täna taas põhjust uhkust tunda: oleme ju Eesti Vabariigi sünnilinn. Palju õnne meile ja Eesti Vabariigile 106. sünnipäeva puhul!

Eestlastena saame olla rahul, et Eesti on iseseisev rahvusriik, samal ajal kuulume täieõiguslikult Euroopa riikide perre. Meid on võetud NATO vihmavarju alla ja seepärast saame tunda end kindlamana kui näiteks 1991. aastal. Oleme suutnud oma riigi päästa nii mitmestki okupatsioonimülkast, millest sügavaim oli pool sajandit kestnud Nõukogude okupatsioon. Oleme tõestanud, et rahvana jätkub meil südikust seista oma riigi iseseisvuse ja  sõltumatuse, demokraatia, oma rahvuse, keele, kultuuri ja hariduse eest. Oleme saanud aastakümneid elada konfliktideta Euroopas, arendanud Eestit suuresti oma tarkuse ja parimate teadmiste järgi, kohapeal üksteist nügides ja omavahel väiksemat sorti võitlust pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles