Pärnu noored krooniti Balti meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kaspar Palmsaarel (keskel) oli pjedestaalile asja kahel korral.
Kaspar Palmsaarel (keskel) oli pjedestaalile asja kahel korral. Foto: Darius Kibirkštis

Eesti U18-vanuseklassi kergejõustikukoondis läks Leetu Balti võistkondlikele meistrivõistlustele tiitlikaitsjana, ent jäi sellest õige napilt ilma.

Klaipedas triumfeeris seekord Läti, kes kogus kokkuvõttes 194 punkti. Eesti (185,5) oli teine ja Leedu (134,5) kolmas. Mõõtu võeti 13 alal, seda nii poiste kui tüdrukute arvestuses. 

Maarjamaa koondisse kuulus viis suvepealinlast. Poiste kõrgushüppes krooniti Balti tšempioniks Kaspar Palmsaar, kes ületas ainsana 1.91. Pärnu spordikooli ja SK Altiuse mitmekülgne atleet võistles 60 meetri tõkkejooksuski, kus saavutas tihedas konkurentsis pronksmedali (8,03). 

Nädal tagasi kaks 1500 meetri Eesti noorterekordit purustanud Naomi Toomenurm pani end seekord proovile 800 meetri jooksus. 16aastane altiuslane jättis seekordki kõik konkurendid seljataha, kui võidutses 2.16,02ga. 

Naomi Toomenurm (keskel) tuli Balti meistriks 800 meetri jooksus.
Naomi Toomenurm (keskel) tuli Balti meistriks 800 meetri jooksus. Foto: Darius Kibirkštis

Medali sai kaela ka Pärnu Kalevi kergejõustikuklubi kuulitõukaja Karl Tuka, kes teenis 16.04ga kolmanda koha – Eesti meister jäi kuldmedalist 34 ja hõbedast seitsme sentimeetri kaugusele. Teine kalevlane Hans Aston Altjõe andis jalgadele valu 60 meetri sprindis ja ületas lõpujoone viiendana (7,25).

Niidupargi kergejõustikuklubi esindas Balti meistrivõistlustel Madleen Veberson, kes saavutas kuulitõukes neljanda koha (12.76). 

U18 koondis pidi seekord leppima teise kohaga.
U18 koondis pidi seekord leppima teise kohaga. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Sel nädalavahetusel toimub Võrus sama mõõduvõtt U20-eaklassile. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles