GALERII Pärnu kossunaiskond seilab meistriliigas võidulainel

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu spordikooli korvpallinaiskond alistas kodusaalis Rapla 65:59.
Pärnu spordikooli korvpallinaiskond alistas kodusaalis Rapla 65:59. Foto: Elise Kruusa

Üle 30 aasta taas Eesti naiste korvpalli kõrgeimal tasemel kaasa lööv Pärnu spordikooli tiim on saanud meistriliigas hoo sisse: kui esimesest 13 matšist võideti kolm, on sellele järgnenud kahemänguline võiduseeria.

Seejuures on tuul alla tehtud tabelis palju kõrgemal paiknevatele satsidele, kes heitlevad medalite eest. Kui esiti šokeeriti võõrsil 53:52 võiduga liigatabeli kolmandat, Luunja naiskonda, alistati teisipäeva õhtul koduses spordihallis neljas, Rapla korvpallikool 65:59.

Katrin Kalliti hoolealused panid triumfile tugeva aluse avaveerandiga, mis võideti 21:7. Ehkki vahepeal juhiti juba 20ga, ronisid raplakad august välja ja jõudsid viimasel minutil kolme silma kaugusele. Siiski suutsid pärnulannad kümne küünega hooaja viiendast võidust kinni hoida.

Pärnu spordikooli resultatiivseimaks kerkis taas võistkonna 15aastane liider Jessica Ristimets, kes kogus 12 silma, kolm söötu, viis vaheltlõiget ja kaks blokki. Hiie Vent lisas 11 punkti ja seitse lauapalli ning Katariina Rõngelep kümme silma, üheksa lauda ja viis söötu. Parim efektiivsusnäidu (27) sai kirja Mariann Sulg, kes panustas seitsme punkti ja 16 lauapalliga.

Turniiritabelit juhib kõik 13 matši võitnud Audentes/Tallinna ülikool. Liidrile järgnevad TSA (12), Luunja (9), Rapla (8), OSK/Vesiir (7), Tartu (5), Pärnu (5), Keila (3) ja TalTech (0). Sõelmängudele pääsevad põhiturniiri seitse paremat, kaheksandana liitub play-off’iga Balti liiga teisel tasemel kaasa lööv Audentese spordigümnaasium.

Niisiis hoiab Pärnu viimast sõelmängude positsiooni, põhiturniir lõpetatakse 10. märtsil võõrsil OSK/Vesiiri vastu. Kaks mängu vähem mänginud Keilal on veel teoreetiline võimalus pärnulannadest mööda pääseda, ent see on väheusutav, sest keilakatel on veel pallida kahe tabelitipuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles