Vaprus tahab tõestada, et eelmise hooaja tähelend polnud juhus

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Enne pühapäeval algavat kodust liigahooaega said Pärnu Vapruse vutimehed treeningmängudes madistada viie Läti meistriliiga satsiga.
Enne pühapäeval algavat kodust liigahooaega said Pärnu Vapruse vutimehed treeningmängudes madistada viie Läti meistriliiga satsiga. Foto: Svetlana Tšižova

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskonna mullune uljas minek kohalikul vutitšempionaadil pani paljudel spordisõpradel südamed kiiremini põksuma: 35 mängu medaliheitluses ja 36 matši euroliiga koha konkurentsis oli kui pauk luuavarrest. Enne hooaega ei osanud sellist sõitu keegi oodata ja ehkki lõpujoonel tuli leppida kuuenda kohaga, mis paljude “oleksite” juures võis tunduda väikese pettumusenagi, oli see kahtlemata märkimisväärne kordaminek. Paari päeva pärast algavaks liigahooajaks on see ootused kõrgele kruvinud.

Suvepealinna meeskonna mängijate tuumik on samaks jäänud. Tiim on ligemale kaks kuud rassinud treeningutel ning peatreener Igor Prinsi kinnitusel saanud kõik plaani võetud harjutused ja drillid suurema mureta ära tehtud.

“Ettevalmistus on läinud hästi. Teadsime, et uus jalgpallihall kaitseb meid ilma eest ja vajalik treeningmaht sai korralikult tehtud,” võttis Prins kokku pea kaks kuud kestnud hooajaeelse ettevalmistustsükli.

Kui jaanuaris, mil algas ettevalmistusperiood, oli jutuks, et uueks hooajaks võiks meeskonnaga liituda uus mängija või paar, pole mõni päev enne esimese vooru matši avavilet klubi mängijaid juurde palganud, andes oma kasvandikele võimaluse esindusmeeskonnas kanda kinnitada.

Vapruse spordidirektor Karl Palatu kinnitas, et meeskonna komplekteeritus on lõplik. “Sellise koosseisuga, millega mängisime Liivimaa taliliiga mänge, läheme ka hooajale vastu,” lausus ta, märkides, et tasemel mängijate värbamisele seab piirid raha.

“Tuleb vaadata oma võimalusi ja optimaalse koosseisuga hooajale vastu minna,” selgitas Palatu. “Katsume duubli noori meeskonna juurde tuua, et võistkonda sügavamaks ja tugevamaks muuta.”

Enne punktidele mängima hakkamist on Vaprus käinud jaanuaris-veebruaris pallimurul neljas Liivimaa taliliiga mängus lõunanaabrite meistriliiga keskmikega ja madistanud Läti tunamulluse meistri Valmiera ja valitseva Eesti meistri FC Floraga. Kahes matšis jalutasid pärnakad väljakult ära võitjana, üks kohtumine jäi viiki ja kolmes tuli leppida vastase paremusega.

Meeskonna peatreeneri arvates oli esimest korda ellu kutsutud Eesti ja Läti tiimide hooajaeelne mõõduvõtt miniturniiri formaadis väga õnnestunud ettevõtmine, sest mängida sai teistsuguste vastastega ja harjuda nende mängustiiliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles