Talviku debüteeris AMA superkrossi sarjas: Milline kogemus ja melu!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: Jörgen-matthias Talviku/Facebook

Selleks krossihooajaks Ameerikasse suundunud 21aastane pärnakas Jörgen-Matthias Talviku sai oma eesmärkide nimistusse teha järjekordse linnukese: kui paar nädalat tagasi lõpetas Pärnu motoklubi äss oma esimese hooaja GT Arena sisesarjas kuuenda kohaga, debüteeris suvepealinlane nüüd tippseltskonnas ehk AMA superkrossi sarjas.

Creo tiimi kuuluv Talviku sai ses sarjas oma esimesed sõidud kirja seitsmendal etapil Arlingtonis. 250 idaklassis mõõtu võtnud Eesti koondislane pidi õhtustesse põhisõitudesse pääsuks esiti ajasõidus mahtuma 40 hulka: kui pärast esimest kvalifikatsiooni oligi Talviku napilt 40 sees, parandasid teises kõik konkurendid oma aega ja nõnda tuli sama teha ka meie mehel. C-gruppi kuulunud pärnakas suutiski ringiaega koguni kahe sekundiga parandada – see tõi kokkuvõttes tubli 22. tulemuse.

Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: Jörgen-Matthias Talviku/Facebook

Niisiis pääses pärnakas esimesse eelsõitu, kus jagati finaalidesse üheksa piletit. Talviku tegi vinge stardi ja jõudsid esimesse kurvi liidrite seas – paraku läks seal nii kõvaks madinaks, et eestlane suruti rajalt välja ja ta langes 15ndaks. Ehkki pärnakas suutis kohta veel parandadagi, tuli viimaks leppida 17. kohaga.

Talvikul oli veel üks võimalus finaali pääseda ja selleks tuli lohutussõidus jõuda nelja hulka. Ehkki pärnakal oli nigelam stardipositsioon, tõusis ta esimesel sirgel taas etteotsa. Paraku läks Talvikul avakurv taas nässu ja ta langes viimaste sekka – sealt pärnakas enam välja ei roninud ja lõpetas võistluse 17ndana.

Jörgen-Matthias Talviku jäi avastardiga igati rahule.
Jörgen-Matthias Talviku jäi avastardiga igati rahule. Foto: Jörgen-Matthias Talviku/Facebook

"Milline kogemus ja melu! Võistelda staadionil esimest korda elus oli midagi sellist, mida on raske sõnadesse panna!" rõõmustas Talviku oma fännilehel. "Olen väga tänulik, et saan millegi nii ägedaga tegelda, potentsiaal hästi sõita on olemas!"

Talviku jutu järgi võis tema esimese superkrossi lugeda igati edukaks. "Jõudsin väga kaugele. Ajasõitudega jäin väga rahule: 22. aeg esimest korda superkrossi rajal võisteldes on päris äge, arvestades veel seda, et olin C-grupis, kus rada oli kõige rohkem soones. Et sellise tempoga kuttidega värskelt korda tehtud rajal sõitudes võistelda, vajan natuke rohkem kogemust – küll see peagi tuleb," usub noor motomees, kes pidi viimastes sõitudes maadlema tehniliste muredega: esiamordid olid seest katki läinud. "Väike kukkumine lohutussõidu esimesel ringil tegi samuti elu raskeks, aga elame ja õpime. Igatahes olen ilusti ühes tükis: hakkame neid superkrossi kogemusi ja killukesi koguma!"

Järgmine etapp ootab Talvikut ees juba sel nädalavahetusel, kui masinad pannakse joonele kuulsal Daytona ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles