Riina Sikkut: Sõda Ukrainas pani mõtlema, kuidas meie sellises olukorras tervishoiuteenust osutame

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Terviseminister Riina Sikkut väisas selle nädala alguses Pärnu haiglat ja andis intervjuu Pärnu Postimehe taskuhäälingustuudios. Teda usutles lehe peatoimetaja Siiri Erala.
Terviseminister Riina Sikkut väisas selle nädala alguses Pärnu haiglat ja andis intervjuu Pärnu Postimehe taskuhäälingustuudios. Teda usutles lehe peatoimetaja Siiri Erala. Foto: Mailiis Ollino

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut teeb ametisse asumise algusest Eesti tervishoiuasutustes tuuri, sel nädalal kiikas ta Pärnu haigla uste taha. Ministri huviorbiidis on toimepidavus ehk see, kui hästi on haigla valmis ootamatuteks olukordadeks, nagu looduskatastroof, mõni uus viirus, pikk elektrikatkestus või sõda.

Kuna Sikkut on lõpetanud Tartu ülikooli majanduse erialal ja on Londoni ülikooli tervisepoliitika teadusmagister, annab ta Eesti majandusele ja tervishoiule hinnangu eksperdina.

Riina Sikkut, kui sageli te Pärnusse satute? Olete siin suvekülaline?

Mul juuri Pärnu kandis tõesti ei ole. Eraelu pärast satun vist Pärnusse sagedamini kui töö pärast. Suvel ikka lastega-perega. Kuna Lottemaa on siin külje all, siis viimased kaheksa aastat olen küll käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles