Pärnu muusikafestival avalikustas solistid ja kava

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu muusikafestivali külastas mullu 10 000 inimest ja veebiülekandeid jälgis ligemale 9500 vaatajat.
Pärnu muusikafestivali külastas mullu 10 000 inimest ja veebiülekandeid jälgis ligemale 9500 vaatajat. Foto: Kaupo Kikkas

9.–19. juulil toob XIV Pärnu muusikafestival publiku ette rahvusvahelised tippsolistid Kirill Gersteini (klaver), Alisa Weilersteini (tšello) ja Ksenija Sidorova (akordion). Nende kõrval on publikumagnetiks Eestist pärit rahvusvahelised solistid Hans Christian Aavik, Indrek Leivategija ja Tähe-Lee Liiv.

Mullu 29 Euroopa parima klassikalise muusika festivali hulka valitud Pärnu muusikafestivali loovmeeskond lubab mõne üllatuse siiski varuks jätta.

«Eriliselt hea meel on, et avakontserdil juhatab maestro Neeme Järvi noori, kellele on see kindlasti suurepärane ja põnev kogemus,» ütles Pärnu muusikafestivali peakorraldaja Kristjan Hallik.

Kusjuures Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester annavad Pärnus neli kontserti. «Ootame lavale ka Kristjan Järvi ja Läänemere Filharmoonikute uut kontserdiprojekti «Põhjala luiged» ja klassikalise muusika piire ületavat kontserdielamust,» lisas Hallik. 

Igal aastal on festivalil uuendusi varuks. Näiteks sel aastal on kutsutud Pillifondi gala kunstiliseks juhiks viiuldaja Hans Christian Aavik, kelle käe all õhtu kava kokku pannakse. «Samuti teeme koostööd hiljuti Pärnus ametisse asunud dirigendi Henri Christofer Aavikuga ja tema juhatusel Pärnu linnaorkestriga, kes sisustavad öökontserdi,» rääkis Hallik.

Festival algab 9. juulil eelkontsertidega Tallinnas ja Arvo Pärdi keskuses, kus Järvi Akadeemia Sinfonietta ning ambitsioonikas ja rahvusvaheline Järvi akadeemia dirigeerimiskursus esimest korda publiku ees kohtuvad.

10.–19. juulil toob festival Pärnusse arvuka muusikute ja muusikasõprade kogukonna. Kontserdid toimuvad igal õhtul ning suvepealinn täitub festivalimeluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles