Eesti rekordi püstitanud Hambidge krooniti kahekordseks Balti tšempioniks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Viola Hambidge naasis Võrust kahe kulla ja Eesti rekordiga.
Viola Hambidge naasis Võrust kahe kulla ja Eesti rekordiga. Foto: Romet Mihkels

Võrus U20-vanuseklassi Balti võistkondlikel kergejõustiku meistrivõistlustel triumfeeris Eesti koondis 198 punktiga. Läti oli teine (182) ja Leedu (130) kolmas.

Maarjamaa koondise edusse andis oma panuse kolm Pärnu spordikooli õpilastki. 

Kaks kulda sai kaela SK Altiuse esindaja Viola Hambidge. Romet Mihkelsi õpilane näitas kiireimat aega 400 meetri jooksus (57,15), kui edestas koondisekaaslast Anette Petsi 0,21 sekundiga. Lätlased-leedukad jäid juba üle kolme sekundi kaugusele. 

17aastane pärnakas osales ka ajaloolises jooksus, kui peale tema lidusid Pets, Holger Himuškin ja Romet Kivi 4×400 segateates välja aja 3.34,77 ja edestasid lätlasi sekundiga. Võidutulemus tähistab U20- ja U23-eaklassi Eesti lühirajarekordit – varasem tippmark alistati üle kolme sekundiga.

Greete-Liis Krapp oli parim kuulitõukes.
Greete-Liis Krapp oli parim kuulitõukes. Foto: Romet Mihkels

Altiuslased teenisid ühe Balti meistritiitli veel: nimelt ei leidunud naiste kuulitõukes vastast Greete-Liis Krapile, kes lennutas neljakilost raudmuna parimal katsel 12.80. Võit oli ülekaalukas: lätlanna Nikola Innus sai hõbemedali 12.01ga.

Naiste 800 meetri jooksus esindas kodumaad Pärnu Kalevi kergejõustikuklubi atleet Merili Tiik, kes 2.25,79ga teenis neljanda koha. Medalist jäi 18aastast pärnakat lahutama pisut alla kolme sekundi. 

Eesti koondis teenis esikoha.
Eesti koondis teenis esikoha. Foto: Marko Mumm

Balti tšempionaadiga lõppes suvepealinlastele sisehooaeg ja nüüd hakatakse põhja laduma suveks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles