Pärnu päev spordihallis

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesel ülestõusmispühal, 8. aprillil tähistatakse traditsioonilist Pärnu päeva. Põhitegevus toimub spordihallis, kuid uudistamist jätkub mujalgi linnas.

Spordihallis algab Pärnu päev keskpäeval Ülejõe gümnaasiumi puhkpilliorkestri esinemisega, dirigeerib Rein Vendla.

Muusikalisi elamusi pakuvad Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkursil “Bändomaania 2012” eriauhinna pälvinud bändid A3 ja Voice of Voices. Üles astuvad kreekapärast muusikat viljelev Souvlaki Orchestra Vaasast ja Pärnu linnaorkester (solist Maano Männi).

Spordihalli malesaalis on avatud vestlusring linnapea ja linnavalitsuse liikmetega.

Oma tegemisi tutvustavad päeva jooksul võimlemisklubi Rüht, Laine Mägi tantsukool, tantsuansambel Pärlike, Pärnu Kunstide maja Janne Ristimetsa tantsustuudio ja Kersti Adamsoni balletistuudio, Gabriele moe- ja tantsukool ja rahvatantsuansambel Tuurit-Tuurit.

Kohal on Raeküla Vanakooli keskus, Nooruse maja, Vana-Pärnu kultuuriselts, Pärnu ingerisoomlaste kultuuriselts, Maarja-Magdaleena gild ning Pärnu aianduse ja mesinduse selts.

Üles seatakse sportlik improviseeritud fotostuudio, avatakse Pipi lasteala ja batuudid. Spordihalli ees tegutseb sepikoda. Kohal on “Hea toidu festivali” meeskond ning tunda saab suvel toimuva “Grillfesti” maitset.

Tund pärast keskpäeva algava ringkäiguga Alevi kalmistul avaldatakse austust Pärnu kunagistele linnapeadele. Ringkäik algab kalmistu peavärava juurest ja seda juhib linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg.

Raeküla Vanakooli keskuses algab keskpäeval Pärnu päeva kontsert, kus esinevad keskuse isetegevuslased.

Linnakodaniku majas astub õhtul üles Raeteater fragmentaariumiga “Elisabeth ja Lilli”. Näitlejad vahendavad tekste Pärnuga seotud kirjanaiste Elisabeth Aspe ja Lilli Suburgi elust ning loometeest.

Eliisabeti kirikus esinevad õhtul käsikellastuudio Agapella ja Pärnu kammerkoor. Uue kunsti muuseumis näidatakse tasuta seansil Mark Soosaare filme Pärnust.

Tasuta pääseb ka Mai kino paarile 8. aprilli seansile, kino fuajees toimub samal ajal käsitöö- ja kunstilaat. Meistreid oodatakse oma tooteid müüma ja tutvustama.

Pärnu päev toimub tänavu teist aastat ja langeb kokku esimese ülestõusmispühaga. Just sel päeval aastal 1265. aastal andis Saksa ordu Liivimaa haru meister Conrad von Mandern välja privileegi, millega kinkis linnale maa lossi ees jõest mereni, kuni Reiu suudmeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles