Vambola Paavo Kevadekuulutajad varsti platsis

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Mullu jõudsid tõukerattad Pärnu linnapilti aprilli keskpaiku.
Mullu jõudsid tõukerattad Pärnu linnapilti aprilli keskpaiku. Foto: Urmas Luik

Igakevadine jalakäijate ja autojuhtide nuhtlus, linnapilti ilmuvad esimesed elektrilised tõukerattad, ei lase end kaua oodata. Varsti jõuavad need liiklusesse. Mida päev edasi, seda enam neid tänavatel kohtab. Kohe järgnevad õnnetused: kukkumised ja põrutused käivad selle sõiduvahendiga kaasas.

Noortele meeldib tõuksiga sõita – see on alternatiiv ühistranspordile ja autodele. Pealegi pääseb igale poole lahedalt ligi. Rohelise mõtteviisi pooldajatele asi meeldib, ent kas ka politseile, meedikutele ja autojuhtidele? Iga aastaga suurenev traumade arv paneb mõtlema, kuid tulemused on visad paranema.

Meil puudub liiklusseaduses endiselt punkt, kuhu liigitada elektriline tõukeratas. Riigikogu kulutab energiat Toompeal klounaadile, aga selle asemel võiks ette võtta muudatused liiklusseaduses.

Tõuksidega seonduvat anarhiat on vaja ohjata. Olen Pärnuski näinud suvel tõuksidel kihutajaid ja päris ohtlik on liikuda rannas. Korraga on tõuks selja taga ja ega juht tulekust märku anna. Oled mõtteis, teed sammu kõrvale ja õnnetus ongi käes. Rannapromenaadil on samuti lapsi, kes ei pruugi olla nii tähelepanelikud kui täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles