PILDID Põles suletud Tali põhikooli internaat (4)

Sirle Matt
, reporter
Copy

Kunagise Tali põhikooli internaadihoones puhkes tulekahju reede öösel vastu laupäeva ja kustutati lõplikult alles sama päeva pärastlõunaks. Suur osa tühjana seisnud majast hävis tules.

Päästjad said tulekahjuteate kell 1.44. Põles omaaegse koolimaja kahekorruseline internaadihoone: puitmaja, millel oli telliskivivooder. Kilingi-Nõmme päästekomando meeskonnavanema Andres Jefimovi jutu järgi jäi osa ruume küll tulest puutumata, aga suuremas osas hävis hoone tules.


Põlengut kustutasid Kilingi-Nõmme, Häädemeeste, Abja-Paluoja, Pärnu ja Pärnu-Jaagupi päästekomandode ja Tali vabatahtlikud päästjad. Samuti olid kohal kiirabi ja politsei. Päästjaid töötas kohapeal üle 20. Sündmuskohale kutsuti ka redelauto Pärnust. Jefimov seletas, et kuna hoone põles lahtise leegiga, oli osa maja konstruktsioone muutunud juba varisemisohtlikuks ja seda lõiku kustutati redelautolt. Jefimov tähendas, et hooneossa, kust tulekahju oli arvatavasti alguse saanud, polnud võimalik päästjaid sisse saata: see olnuks eluohtlik. Ülejäänud maja kustutati seestpooltki.

Kell 8, kui öösel töötanud tuletõrjujate valve lõppes, anti kustutamine äsja tööle tulnud kolleegidele üle. “Mehed vahetati välja kohapeal, varustust ei liigutatud,” tähendas Jefimov.

​Internaadihoone kustutustööd kestsid kella 12.30ni. Täielikult kustutati põleng kella 16ks.

Tulekahju tekkepõhjus ei ole praegu teada, uurimine kestab.

Tali põhikool suleti 2017. aastal. Veel aastaks jäi hoonesse tegutsema lasteaed. 2019. aastal müüs Saarde vald kompleksi koos ligi kuuel hektaril laiuva mõisapargiga osaühingule TaliPark, mis kuulub omakorda Norra ettevõttele. Toona rääkis TaliPargi esindaja, et kavas on hoone korda teha ja hiljem tegelda majutuse ja turismiga.

Praegu kunagises koolimajas ega internaadis, mis nüüd põles, mingit tegevust ei toimunud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles