Üleskutse Võtke unepäeval hingetõmbepaus

Pärnu Postimees
Copy
Hingetõmbepausi sisustamiseks on mitu viisi.
Hingetõmbepausi sisustamiseks on mitu viisi. Foto: Shutterstock

Reedel, 15 märtsil tähistatakse rahvusvahelist unepäeva. Sel puhul kutsub vaimse tervise portaali peaasi.ee meeskond üles tegema kell 12.12 hingetõmbepausi.

«Pingelistes oludes unustame tihti aja maha võtta ja lihtsalt olla. Hingetõmbepaus on võimalus hetkeks peatuda ning lasta oma kehal ja meelel rahuneda. Rahulik olek on oluline, et suudaksime targalt tegutseda ning kogeda ka positiivseid emotsioone,» selgitas portaali tegevjuht ja kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Paus kestab kolm minutit ja sel ajal võiks näiteks keskenduda sügavale hingamisele, liikuda, kuulata helget muusikat, mõelda viiele heale asjale, vaadelda loodust, unistada, lugeda luuletusi või rääkida oma lemmikloomaga.

Selliseid pause soovitavad eksperdid võtta vähemalt kolm korda päevas.

Reedene kampaaniaüritus on osa peaasi.ee portaali vaimse tervise vitamiinide kuurist. Kuur ise kestab viis nädalat. Ja vaimse tervise vitamiine ongi viis: uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Kuuri kestel jagab portaali meeskond oma kodulehel soovitusi, kuidas vaimset tervist tugevdada ja vaimset tasakaalu parandada.

Vitamiinikuuri alguses saab internetis vastata küsimustikule, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Test asub veebiaadressil peaasi.ee/vaimse-tervise-vitamiinid/

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab tervisekassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles