Salaseltslane võitis Koidula konkursil žürii südamed

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Kümnenda Koidula luulekonkursi võitis Arabella Antons. Võitjale andis auhinna – maali Koidulast – üle Koidula muuseumi juht Elmar Trink. Õnnitlejate seas oli ka võistluse patroon ja žürii liige poetess Doris Kareva.
Kümnenda Koidula luulekonkursi võitis Arabella Antons. Võitjale andis auhinna – maali Koidulast – üle Koidula muuseumi juht Elmar Trink. Õnnitlejate seas oli ka võistluse patroon ja žürii liige poetess Doris Kareva. Foto: Siiri Erala

Üheksa aastat tagasi tegi Arabella Antons kaasa kodumaises põnevas perefilmis «Supilinna salaselts». Nüüd on Antons 18aastane ja lõpetab peagi Tartus gümnaasiumi. Sel nädalavahetusel astus neiu Pärnus üles kümnendal Koidula luulekonkursil.

Koidula muuseumis toimunud konkursi finaalis osales 15 etlejat Eesti eri paigust Saaremaast Virumaani. Igaüks kandis ette kaks luuletust, millest üks pidi olema Koidula sulest. Osalejate seas leidus mitu inimest, kes teise valikuna kandsid ette omakirjutatud värsiread.

Võitja Antons esitas Koidula viimase kirja pandud luuletuse «Enne surma – Eestimaale!» ja Ave Alavainu luuletuse «Fööniksi enesetapp». Antons tunnistas, et on Alavainu suur fänn ja Alavainu luuletus oli tal juba varasemast peas. «Kuna mul teine luuletus oli olemas, siis ma otsisin kõigepealt Koidula luuletusi, lappasin ta igasuguseid luulekogusid, siis ma leidsin selle. Siis ma arvan, et tubli nädal aega ma õppisin seda pähe ja harjutasin,» kirjeldas ta konkursiks valmistumist ERRile antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles