Kristin Tattar pärast hooaja avatriumfi: Tõestasin endale, et olen endiselt tasemel!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristin Tattar teenis järjekordse uhke karika ja 8000dollarise võidutšeki.
Kristin Tattar teenis järjekordse uhke karika ja 8000dollarise võidutšeki. Foto: Disc Golf Pro Tour/X

Maailma parima kettagolfari Kristin Tattari hooaeg algas Ameerika Ühendriikides vingelt: ta suutis Texases Waco Openil mullust tiitlit kaitsta ja jätta kõik konkurendid kaugele maha.

31aastane pärnakas alustas neljaringilist profituuri etappi rahulikult ja platseerus poole võistluse järel kolmandaks, jäädes liidrist Ella Hansenist maha kuue viskega. Kahekordne maailmameister vahetas kolmandal ringil käiku, sooritas Hansenist koguni 11 viset vähem ja tõusis ise viie viskega esimeseks. Lõpuringil Tattari edu teiste ees aina kasvas ja viimaks triumfeeris tšempion skooriga –20.

48 sportlase hulgas teenis teise koha Ohn Scoggins (–13) ja kolmanda Holyn Handley (–11). Hansen (–8) langes viimaks seitsmendaks.

«See on imeline tunne. Mul oli enne seda turniiri viis kuud võistluspausi ja oli päris veider tunne karussellile tagasi astuda. Tõestasin endale, et olen endiselt tasemel!» rääkis pika pausi järel taas võimu näidanud Tattar pärast karika kättesaamist. «Kui midagi pole katki, siis pole ka midagi parandada. Praegu tunnengi, et kõik on hästi. Jätkan samas vaimus ja vaatan, kuhu see mind välja viib.»

Seejuures avaldas suvepealinlane oma fännilehel, et äärepealt tulnuks tal Waco Open vahele jätta. Nimelt ei saanud Tattar esiti USAsse sõiduks viisat ja tema mänedžer jõudis juba korraldajatele kirjutada, et suure tõenäosusega jääb tiitlikaitsja koht vabaks. Viimaks siiski kõik lahenes.

Kristin Tattar ja Silver Lätt võistlevad hooaja alguses USAs samadel turniiridel.
Kristin Tattar ja Silver Lätt võistlevad hooaja alguses USAs samadel turniiridel. Foto: Disc Golf Pro Tour/X

Tattar reisis suure lombi taha ühes kettagolfarist kihlatu Silver Lätiga ja kui kohale jõuti, polnud enam aega ajavahega harjuda: kohe tuli minna kahe võistlusrajaga tutvuma.

«Olime vist liiga innukad kettaid viskama – tegime mõlemal harjutuspäeval kaks ringi ja pärast lihased valutasid. Aga see ei mänginud rolli: kui alustasin võistlust, olin rahulik ja tasakaalukas. Olin enda vastu leebe ega läinud endast välja, kui kõik ei läinud nii, nagu tahtsin. Aga enamjaolt läks,» rõõmustas Tattar.

Triumfi muutis märkimisväärseks seegi, et pärnakas suutis pärast pikka talve kohe hooaja avavõistlusel näidata selliseid ringe, mille keskmine tulemus jäi üle 1000 reitingupunkti.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles