Pärnakad teenisid B-liigas võistkondliku hõbeda

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu bridžiklubi võistkond Kõrsa (vasakult) Ivar Maasik, Margus Suurväli, Toomas Kukemilk, Ain Aspre ja Aivar Tammel võitis Eesti meistrivõistluste B-liigas hõbemedali.
Pärnu bridžiklubi võistkond Kõrsa (vasakult) Ivar Maasik, Margus Suurväli, Toomas Kukemilk, Ain Aspre ja Aivar Tammel võitis Eesti meistrivõistluste B-liigas hõbemedali. Foto: Eno-Gerrit Link

Pärnu bridžiklubi tiim Kõrsa teenis Eesti võistkondlikel meistrivõistlustel B-liigas kümne satsi seas hõbemedali. A-liigas, kus mängitakse veel üks ring, on kullaheitluses võistkond Druva, kus pärnakaid esindab Olavi Oja.

B-liigas mängiti kaks ringi ehk 18 poolteise tunni pikkust matši kokku 180 jaotusega. Kõrsa, mille koosseisu kuulusid Ain Aspre, Ivar Maasik, Rain Rees, Margus Suurväli, Aivar Tammel ja pealinlane Toomas Kukemilk, teenis võidu 13 kohtumises, pidi leppima viie kaotusega ja kogus pärast punktide kokkulöömist 222,14 silma. See oli kokkuvõttes teine tulemus ja kindlustas meeskonnale hõbemedalid. Esikohale tuli 231,92 punkti kogunud võistkond Sindi ja kolmanda koha vääriline oli 214,07 punktiga võistkond Starmen.

Butleris (punktiarvestuses keskmise tulemuse suhtes) olid Kõrsa liikmed A- ja B-liiga 96 osaleja võrdluses tulemuslikemate mängijate seas: Suurväli vastav näitaja oli 150 jaotusega 1,028, mis oli kolmas tulemus ja Maasikul 140 jaotusega 0,916 (viies tulemus).

Viiendale kohale tulnud Märjamaa meeskonnas mängis pärnakatest Andres Saul ja kuuenda koha tiimis Tartu Targad tegid suvepealinlastest kaasa Raini Lelle ja Eno-Gerrit Link.

A-liigas, kus kuus tiimi mängivad teineteisega kolm korda, on kahe ringi järel liider tiitlikaitsja Druva, mille ridadesse kuulub pärnakatest Olavi Oja. Druval on kahe ringi järel 125,96 punkti ja teisel kohal asuvat Ekspromti edestatakse 5,57 punktiga. Kolmandal kohal on 120,04 punktiga Rakvere tiim. Pärnakatest osalevad A-liigas veel Martin Maasik ja Karl Markus Pruul, kelle võistkond Think King on 74,93 punktiga viiendal kohal.

Butleris on A-liiga parim Oja, kelle näitaja on 110 jaotuse järel 0,996.

Eesti meister selgub aprilli alguses pärast kolmandat ringi Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles