Teatrikuul mõeldakse ka koolinoortele: õpitubades näeb sedagi, mis päriselus keelatud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnu kunstide kooli 5. kursuse õpilased Polina Vedehhova, Elsa Makarov, Thomas Kaljula ja Erik Pärn tegid teatrikunstnik Liina Tepandiga esmatutvust, kuidas hakata lava kujundama. Alustati lugemisest.
Pärnu kunstide kooli 5. kursuse õpilased Polina Vedehhova, Elsa Makarov, Thomas Kaljula ja Erik Pärn tegid teatrikunstnik Liina Tepandiga esmatutvust, kuidas hakata lava kujundama. Alustati lugemisest. Foto: Liina Unt

Üheksa aastat tagasi Pärnu Endla teatris esimest korda korraldatud ja Eesti etendusasutuste liidu (EETEAL) ellukutsutud koolinoorte teatripäev on jõudnud ringi peale teha pea kogu Eestile Narvast Kuressaareni.

Tänavusel teatrikuul lähevad teatrid rahvusvahelise teatripäeva eel, 26. märtsil tegema noortele teatritegemise õpitube Läänemaale Haapsallu. Selle käigus valmiva lavastuse “Teater ühe päevaga” tarvis on noored dramaturgid Ott Kiluski ja tema VAT teatri kolleegi Mihkel Seederi juhendamisel oma töö juba paberile pannud.

Lavastuskunstnik Liina Tepandi juhendamisel teevad kaasa Pärnu kunstide kooli noored, kellele on antud võimalus luua näidendile lavakujundus.

“Tihti on nii, et kui lähed lastega midagi kirjutama, pead ise lõpuks valmis kirjutama. Siin ei olnud mul õnneks muhvigi teha,” muheles Endla dramaturg Ott Kilusk, sest dramaturgide õpitoas olid tema juhendada Eesti kirjanike liidu noortesektsiooni liikmed.

“Mõni oli juba avaldanud enda luuletusi ja draamatekste kirjutanud, nad olid väga reipad. Me ei andnud neile mingit teemat ette, tahtsime ennast nii vähe peale suruda kui võimalik. Mihkel tegi neile loovuse avamiseks paar soojendusharjutust ja siis hakkas ideid niimoodi tulema, et ei jõudnud tahvlile kirjutada,” kõneles juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles