Kas Jaapan või Peipsi? Marko Raadi filmis mängivale Meelis Rämmeldile on mõlemad ühtemoodi eksootilised

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Meelis Rämmeld Marko Raadi filmis «Biwa järve 8 nägu», mis põhineb Saksa japanofiili Max Dauthendey 1911. aastal ilmunud samanimelisel raamatul.

Linateos tõlgib Jaapani armastuslood Peipsi-äärsete kalurite ja nende laste igatsuste ja ihade keelde.
Meelis Rämmeld Marko Raadi filmis «Biwa järve 8 nägu», mis põhineb Saksa japanofiili Max Dauthendey 1911. aastal ilmunud samanimelisel raamatul. Linateos tõlgib Jaapani armastuslood Peipsi-äärsete kalurite ja nende laste igatsuste ja ihade keelde. Foto: Kaader filmist

Kinodesse jõudnud Marko Raadi vastse mängufilmi «Biwa järve 8 nägu» alustab, kaob siis vahepeal teiste tegelaste elu taha ära, aga ka lõpetab vääramatu jõuna Meelis Rämmeld, kelle tegelasest – armastatud naisele ukse taha kalu viivast kalurist – käivitubki lugude jada väikses külakogukonnas Peipsiveerel.

Rämmeldile on tänavune teatrikuu olnud muuski mõttes tähelepanuväärne. Eesti teatriliidu žürii (koosseisus Kadi Herkül, Maris Johannes, Tambet Kaugema, Karmo Mende ja Laine Mägi) on nomineerinud ta Tõnu Prillupi (lavastuses «Mäeküla piimamees» Endlas) ja Eino Hiekka (lavastuses «15 meetrit vasakule» Endlas) rolli eest sõnalavastuste aasta meespeaosatäitja auhinnale. Rämmeldi leiab äsja teatavaks tehtud Eesti filmi- ja teleauhindade nominentide hulgastki, ta kandideerib parima meesnäitleja auhinnale sarjas “Elu võimalikkusest maal” (Telia Inspira).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles