19aastane pärnakas krooniti elu esimesel võistlusel maailmameistriks: See oli mulle šokk! (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kui varem oli Aurelia Roos tulnud basseinis Eesti ja Põhjamaade tšempioniks, lisandus nüüd auhinnakappi taliujumise maailmameistri tiitel.
Kui varem oli Aurelia Roos tulnud basseinis Eesti ja Põhjamaade tšempioniks, lisandus nüüd auhinnakappi taliujumise maailmameistri tiitel. Foto: Erakogu

Olgu vesi üks või 27 kraadi, suvepealinlane Aurelia Roos on iga temperatuuriga hoos. Kui seni oli 19aastane Eesti tippujuja omale nime teinud basseinis, siis nüüd lisandusid vahvad aunimetused – maailmameister ja -rekordiomanik – taliujumise debüütvõistluselt ehk Tallinnas toimunud MMilt.

Tulla maailmameistriks, pealegi maailmarekordiga … kõlab ju uhkelt? “Enne võistlusi poleks ma eales osanud millelegi sellisele mõelda. See oli mulle šokk ja emotsioonid tegid seejärel oma töö. See oli mu esimene võistlus: ma ei läinud ju selle mõttega sinna, et midagi sellist juhtub. Tore tiitel!” rõõmustas noor pärnakas.

Kõik sai alguse alles aasta tagasi, kui Roos hakkas külmas vees suplemas käima rasketest (basseini)treeningutest taastumise eesmärgil. Taliujumiseni jõudis külmakartmatu juhuslikult, kui nägi koduse tiitlivõistluse reklaami ja mõtles: no proovime, miks mitte?

Tõsised tegijad ja niisama nautijad

Õnneks oli Roosil taliujumise eeskuju lähedalt võtta. Nimelt on noorsportlase juhendaja Marika Tikkerbär, kelle abikaasa Artur on sel skeenel ammune tegija: tegelnud taliujumisega 14 aastat ja käinud selle perioodi jooksul kõikidel MMidel. Paarikümnekordne maailmameister, mitme maailmarekordi omanik.

Mõlemad kuuluvad Pärnu spordikooli tiimi: nii suhtlevad ja näevad nad teineteist Raja tänava ujulas iga päev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles