Andke üles toit, mis teeb õnnelikuks

Pärnu Postimees
Copy
Mis toit teeb teid õnnelikuks? 
Mis toit teeb teid õnnelikuks? Foto: Shutterstock

Vaimse tervise vitamiinikampaania raames kogub portaal Peaasi õnnelikuks tegevate roogade retsepte. Toite saab üles anda homseni ehk 19. märtsini. Juba ülehomme, 20. märtsil paneb portaali meeskond kogutud retseptidest kokku õnnelikuks tegevate toitude edetabeli. Nii tähistatakse rahvusvahelist õnnepäeva. 

"Tasakaalustatud toitumine on üks vaimse tervise vitamiine, sest see, mida, millal ja kui palju sööme, mõjutab meie meeleolu. Samuti on leitud, et toidu jagamine võib tugevdada sotsiaalseid suhteid ja luua sügavamaid sidemeid," rääkis portaali tegevjuht ja kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa. "Ühised toiduvalmistamise ja einestamise kogemused võivad tugevdada meie vaimset tervist, suurendades tunnet, et kuulume kogukonda ja oleme armastatud."

Peaasi veab praegu vaimse tervise vitamiinikuuri kampaaniatki. Viis vaimse tervise vitamiini on uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Kampaania ajal seatakse igal nädalal tähelepanu keskmesse üks neist ning jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja tasakaalu hoida. Vitamiinikuuri saab ette võtta nii üksi, pere, sõprade, meeskonna kui klassi või kooliga. Kuuri jooksul saab portaalis täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja läheb. 

Portaali Peaasi algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab tervisekassa. 

Saatke retsepte! 

Oma retsepti saab edastada siin: 

https://forms.gle/7pwyBhRbag46xjHy9

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles