Nädalast jäi kõlama Unistus ministritoolist

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Toomas Kivimägi teatas, et ei kavatse pärast Kalle Laaneti tagasiastumist vabaks jäänud ministritoolile istuda.
Toomas Kivimägi teatas, et ei kavatse pärast Kalle Laaneti tagasiastumist vabaks jäänud ministritoolile istuda. Foto: Andres G. Adamson

Pärast eelmisel nädalavahetusel skandaali sattunud justiitsministri Kalle Laaneti ametist tagasiastumise teadet valitses tema järeltulija suhtes vaikus. Alles eile jõudsid ajakirjandusse esimesed spekulatsioonid selle üle, kas reformierakondlasest peaminister Kaja Kallas võib esitada ministrikohale praeguse riigikogu esimehe, oma erakonnakaaslase Toomas Kivimägi.

Oletus tulenes Kallase Delfile öeldust, et ministrikandidaat on olemas ja tegemist on inimesega, kellel  juriidiline haridus: Kivimägi on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduse eriala cum laude. Teada on seegi, et Kivimägile pakuti pärast mulluseid valimisi just justiitsministri kohta, kuid toona ta keeldus.

Kuna pärnakaid või Pärnumaalt pärit mehi-naisi satub ministriametisse harva ja uudishimu pole patt, sai reede ennelõunal parasjagu Leetu Kaunasesse korvpallilahingule kaasa elama sõitnud Kivimägilt telefonitsi otse küsitud, et kas ta ... kandideerib uuesti riigikogu juhatusse. Nimelt on juhatuse valimised peagi ehk ületuleval nädalal. Kivimägi kinnitas innukalt, kuidas aasta jooksul on riigikogu aseesimehena suur töö ära tehtud ja et neljapäevases vestluses peaministriga sai ta kinnituse ootuste kohta jätkata riigikogu juhatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles