Sadama kossutiim pani Kozaki põhiturniiri lõpuks särama, sõelmängudel tuleb vastu vana sõber

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kui muidu istub Vadym Kozak suurema osa ajast pingil, siis põhiturniiri viimases matšis sai 25aastane ukrainlane end tõestada.
Kui muidu istub Vadym Kozak suurema osa ajast pingil, siis põhiturniiri viimases matšis sai 25aastane ukrainlane end tõestada. Foto: Arko Kask/Pärnu Sadam

Tiimijuht Johan Kärp pidas sõna, kui ütles hooaja eel, et Pärnu Sadama korvpallimeeskond jõuab aastase pausi järel Eesti-Läti ühisliigas kaheksa hulka ehk play-off’i.

Põhiturniiri viimaseks matšiks sõitis Sadam Riiga, et madistada Läti pealinnas asuva Ukraina suurklubi Prometeyga. Matš polnud kaalukas, sest mõlemal satsil oli põhiturniiri lõppkoht juba teada: suure rahakotiga ukrainlased olid Kalev/Cramo järel teised, Pärnu kaheksas. 

Kui põhiturniiri jooksul Prometey mõnikord “halastas” ühisliiga tiimidele, sest keskenduti eurosarjale, siis nüüd olid ukrainlased kurjad: nädal tagasi kaotasid nad EuroCupi veerandfinaalis Prantsusmaa võistkonnale JL Bourg ja euromatk sai läbi. Seejärel rappis Prometey Keilat (113:59) ja Raplat (102:61).

Pärnu loots Gert Kullamäe otsustas vangerdada ja saata platsile sellise rivistuse, mida varem pole nähtud: Siim-Markus Post, Robert Valge, Kaspar Lootus, Troy Barnies ja Ivo Van Tamm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles