Galerii Tosina meetri kõrgusel lae all: “Võlli kohal rippudes tekib lendamise tunne”

Copy

“Kükki, püsti! Kükki, püsti! Tuleb, tuleb!” kaiguvad ergutuskoori hüüded Pärnu spordihallis, kui järgmine kiikuja mitme meetri pikkuste aistega kiigel üle kümne meetri kõrgusel lae all, pea alaspidi, mõneks hetkeks seisma jääb, jättes kindlal pinnal pealtvaatajad ootusärevusse: kas veab üle võlli välja, peab veel ühele ringile minema või on selle katsega kõik ühel pool?

“Üleval kõlkumine on kiikingu puhul kõige ägedam,” arvas üle 40aastaste seenioride arvestuses 6,13 meetriga isikliku rekordi püstitanud Saue valla mees Toivo Väli, asudes oma saavutuse videojäädvustust kiigelt mahaastumise järel ühismeedias jagama.

“Rekord on ju järjekordne eneseületus ja see pakub ikka rõõmu,” tõdes senist sisetippmarki kümne ja õues tehtud tulemust viie sentimeetri võrra nihutanud Väli, kes kiikinguga on tegelnud seitse aastat. “Olen proovinud kordi ega ole ligilähedalegi küündinud, aga täna oli kõik kuidagi paigas. Tunde järgi jäi varugi sisse.”

Järjekordse medalita ei jäänud ka naiste seas kolmandaks tulnud läänerandlane Ele Eespere: veerand sajandit kiikingut fännanud 40aastasele naisele riputati seekord kaela pronksmedal.

“Aastaid tagasi Pärnus elades pandi mu kodu kõrvale üles kiikingukiiged ja kui ma seal vaatamas käisin, kutsuti mind proovima ja hakkas meeldima. Annad sõrme, võetakse käsi,” ütles esimest korda 15aastaselt kiikingut proovinud Eespere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles