HEA SÕNA PÄEV Öelge täna teistele midagi head!

Copy
Tunnustamine toob rõõmu nii ütlejale kui kiidetavale. 
Tunnustamine toob rõõmu nii ütlejale kui kiidetavale. Foto: Shutterstock

Hea sõna päeva tähistatakse vaimse tervise vitamiinikuuri positiivsete emotsioonide nädala raames kolmandat korda. Nii hea sõna päeva kui vitamiinikuuri on ellu kutsunud portaal Peaasi. 

Portaali tegevjuhi, kliinilise psühholoogi Anna-Kaisa Oidermaa sõnutsi võiks tunnustamine ja tänamine olla oluline osa meie igapäevaelust.

“Teistele hästi ütlemine ja nende tunnustamine toob kaasa positiivseid emotsioone nii neile, kellele öeldakse, kui ütlejale endale. On leitud, et inimesed, kes regulaarselt avaldavad tänu ja tunnustavad teisi, kogevad suuremat rahulolu ja elurõõmu,” selgitas Oidermaa.

Portaalis Peaasi said inimesed kirja panna oma lemmiksõnu, millega tänatakse ja tunnustatakse sõpru, pereliikmeid, töökaaslasi.

Tänu väljendamiseks oli populaarseim sõna “aitäh”. Tunnustamiseks kasutatakse enim väljendeid nagu “sa oled imeline”, “sa tegid hästi”, “suurepärane töö”, “olen sinu üle uhke”. Välja toodud enim levinud ütlemine tunnustamiseks ja tänamiseks on “aitäh, et oled olemas”.

Vähem levinud ilusad ütlemised olid veel: “sa oled piisav”; “sinusarnaseid inimesi võiks rohkem olla”; “on tunda, et panustad kogu südamest!”.

Vaimse tervise vitamiinikuuri kampaania keskendub sel aastal töö-, kooli- ja elurõõmule. Viis vaimse tervise vitamiini on uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Igal nädalal keskendutakse ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja tasakaalu saavutada. Vitamiinikuuris saab osaleda nii üksi, pere, sõprade, meeskonna, töökollektiivi kui klassi või kooliga.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab tervisekassa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles