Lühinumbril helistamine maksab tavalisest enam

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mobiiltelefonilt lühinumbril helistamine on tavakõnest kallim ja seda isegi siis, kui tegemist ei ole eritariifse ehk tasulise numbriga.

Paljud organisatsioonid on oma klienditeeninduse telefoninumbriks valinud lühinumbri, sest see jääb inimestele hästi meelde. Näiteks tarbijakaitseameti nõuandetelefoni 6 201 707 lühinumber on 1330.

Ameti nõuandetelefoni ja teistegi organisatsioonide lühinumbrid pole eritariifsed ehk tasulised, sest organisatsioonid ei küsi helistamise eest inimestelt teenustasu. Ometi on nende numbritel mobiiltelefonilt helistamine tavalistest kõnedest kallim, sest mobiilsideoperaatorite hinnakirja järgi erineb lühinumbrikõnede hind tavakõnede omast.

Tarbijakaitseameti numbril 1330 helistamine maksab näiteks EMT, Elisa ja Tele2 võrgust ning Starmani lauatelefonilt 23 senti minut.

Kuna lühinumbritel tehtud kõnede hinnast ei ole paljud mobiilikasutajad teadlikud, on tarbijakaitseamet selle teema üle nii isekeskis kui sideoperaatoritega nõu pidanud.

Samuti kuulevad ameti nõuandetelefonil helistajad nüüd teavitusteksti, et helistades rakendub operaatori hinnakirjajärgne tasu.

PANGE TÄHELE!

* Mobiiltelefonilt lühinumbril helistamine on üldjuhul tavalistest mobiilikõnest kallim.

* Konkreetsel lühinumbril helistamise hinna saab teada sideoperaatorilt.

* Lühinumbril helistamise tasu hakkab sideoperaator arvestama hetkest, kui helistaja numbriga ühendust saab. Seega tuleb lühinumbrit valides arvestada, et isegi ootejärjekorras jookseb kõneaeg ja see kajastub hiljem arvel.

Allikas: tarbijakaitseamet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles