Firmabändide võistlus jõuab lõpusirgele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaali jõudnud viie bändi seas astub võistlustulle Pärnu surfiklubi bänd Võõras.
Finaali jõudnud viie bändi seas astub võistlustulle Pärnu surfiklubi bänd Võõras. Foto: Erakogu

Reedel toimub Kentuki Lõvi pubis Pärnumaa firmabändide finaalvõistlus, kus esikoha pärast asuvad lahingusse Pärnu surfiklubi bänd Võõras, Saksa tehnoloogiakooli ansambel 3 Põrsakest ja Metssiga, Pärnu bluusiklubi bänd, siseministeeriumiga seotud ansambel The Sims ja Wendre ansambel The Strammers.

Žüriisse kuuluvad varasemateski voorudes bände hinnanud Pärnu muusikaklubi liikmed, kes teavad, kuidas peab kõlama hea muusika. „Neile lisandub seekord kaks muusikaala spetsialisti,“ ütles konkursi korraldaja, Kentuki Lõvi pubi juhataja Urmas Lass.

Võidubänd saab võimaluse esineda 5. mail Pärnus Eesti tsiklihooaja avamisel.

Žürii liige ja Pärnu muusikaklubi esindaja Peeter Popp hindas Pärnumaa firmabändide esinemisoskusi väga kõrgelt. „Häbeneda pole midagi ja tipu tase on igati arvestatav,“ märkis ta.

„Esimesel korral jäi suisa suu üllatusest lahti – heas mõttes,“ väljendas Popp oma emotsioone.

Popi jutu järgi on kõik bändid omanäolised ja esindatud on eri muusikastiilid. „Põhiliselt siiski rokkmuusika,“ sõnas ta.

„Kõige meeldivam on, et palju esitatakse omaloomingut, sealjuures üllatavalt häid isetehtud lugusid,“ tõi algusest peale kõiki bände vaadanud Popp esile. „Lihtsam variant on kaveritega publikut püüda, aga isekirjutatud lood meeldisid rahvale samuti hästi.“

Omaloomingu esitamine näitab Popi ütlust mööda, et bändid ei tegutse ainult ühe ürituse nimel, vaid arenevad pidevalt.

Kuigi sellel võistlusel üles astunud muusikud tegutsevad põhitöö kõrvalt hobi korras, on žürii hinnangul igas bändis keegi, kes valdab pilli väga heal tasemel. „Samal ajal polnud etteasted ühele muusikule üles ehitatud, vaid tegutseti ikka bändina,“ selgitas Popp.

Pärnumaa firmabändide konkursi ellu kutsunud Urmas Lassi sõnade kohaselt sai see võistlus korraldatud eesmärgiga pakkuda võimalus esineda neilegi hobimuusikutele, kes enam noortebändide alla ei kuulu ja seenioriikka pole veel jõudnud. Viimati mainitutele on oma võistlused ja esinemisvõimalused.

Lassi hinnangul võib Pärnumaa firmabändide konkursi esimese hooajaga igati rahule jääda ja kavatsus on sellega jätkata. „Kui sügisel uue hooaja välja kuulutame, saavad praegusest loodetavasti innustust need, kes seni kõhelnud, ja lisandub uus bände,“ avaldas Lass.

Kentuki Lõvi pubil on plaanis tänavusel konkursil osalenud bändidele anda suvel võimalus pubis esineda.

Pärnumaa firmabändide konkursi finaal Kentuki Lõvis on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles