Pärnu korvpallinaiskond oli meistriliiga play-off‘is lähedal suurüllatusele

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jessica Ristimets (palliga) viskas pärnakate parimana 21 punkti.
Jessica Ristimets (palliga) viskas pärnakate parimana 21 punkti. Foto: Urmas Luik

Eesti naiste korvpalli meistriliigas peeti nädala viimasel päeval otsustav veerandfinaali lahing Pärnu spordikooli ja Audentse spordigümnaasiumi vahel, sest pärast kahte matši oli seis 1:1. 

30 aasta järel Eesti naiste korvpalli kõrgeimale tasemele tõusnud Pärnu spordikooli võistkond lõpetas põhiturniiri viie võidu ja 11 kaotusega, mis üheksa naiskonna konkurentsis andis seitsmenda koha ehk viimase pääsme sõelmängudele. Esimesena oli asetatud just Audentes, kes ei löönud põhiturniiril kaasa, vaid mängis Balti liiga teisel tasemel. 

See, et vastamisi läksid justkui Maarjamaa esimene ja kaheksas sats, ei mänginud sõelmängudes rolli, sest peamiselt noortest koosnev Katrin Kalliti juhendatav Pärnu tiim tekitas Audentesele parajat peavalu. 

Ehkki suvepealinna naiskond kaotas avamängu võõrsil kindlalt 55:82, pandi veerandfinaali teises matšis kodusaalis oma paremus 64:59 maksma. 

Niisiis tuli otsustavaks matšiks sõita taas Tallinna. Sealgi kulges mäng tasavägiselt ja veel neli minutit enne normaalaja lõppu säras tablool 58:58. Ehkki Audentes pääses veel seitsmega ette, ei jätnud pärnakad jonni – lõpusireeni kõlades tuli tunnistada esimesena asetatu kõige napimat, 66:65 võitu. 

Pärnu spordikooli naiskond tõestas debüüthooajal, et nende koht on meistriliigas.
Pärnu spordikooli naiskond tõestas debüüthooajal, et nende koht on meistriliigas. Foto: Urmas Luik

Seega lõpetas suvepealinna naiskond oma debüüthooaja Eesti kõrgeimal tasemel kaheksanda kohaga. 

Viimaseks jäänud matšis vedas pärnakaid 15aastane Jessica Ristimets, kes viskas 21 punkti. Hiie Vent lisas 13 ja Katariina Rõngelep 11 silma. Audentese viis võidule Keandra Koorits, kes sai kirja võimsa kaksikduubli: 25 punkti ja 23 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles