Veel saab esitada aasta õpetaja kandidaate

Pärnu Postimees
Copy
Mullune aasta õpetaja gala Vanemuise kontserdimajas. Pildil haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ja elutööpreemia pälvinud David Vseviov. 
Mullune aasta õpetaja gala Vanemuise kontserdimajas. Pildil haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ja elutööpreemia pälvinud David Vseviov. Foto: Margus Ansu

10. aprillini saab esitada aasta õpetaja konkursile silmapaistvaid haridustöötajaid ja haridusse panustajaid. Praeguseks on 13 kategoorias esitatud üle 350 kandidaati, kuid Pärnumaalt pole väga palju esildisi laekunud.

Aktiivselt on oma piirkonna parimaid esile tõstetud Harju, Lääne-Viru- ja Tartumaalt. Kõige rohkem on kandidaate lasteaiaõpetaja, klassijuhataja, klassiõpetaja ja põhikooli aineõpetaja kategoorias.

Kõikide kandidaatide seast selgitavad parimad esmalt piirkondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon. Suvel koguneb riiklike hariduspreemiate komisjon, kus tehakse lõppvalik. Võitjaid ootab 10 000 euro suurune preemia, elutööpreemia ulatub 65 000 euroni. Väiksema rahalise preemia pälvivad ka kategooriate nominendid.

Auhinnad antakse üle rahvusvahelisel õpetajate päeval, 5. oktoobril.

Parima õpetaja valimist veavad eest haridus- ja teadusministeerium ning haridustöötajate liit. Kandidaate saab esitada ministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles