Pärnu noored purustasid Eesti rekordeid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Daigo Poweri sportlased püstitasid neli Eesti tippmarki.
Daigo Poweri sportlased püstitasid neli Eesti tippmarki. Foto: Erakogu

Tallinnas Sõbra spordihoones peeti nädalavahetusel Eesti meistrivõistlusi varustusega jõutõstmises, kust pärnumaalased naasid suure medalikoormaga.

Väärib märkimist, et Pärnu klubi Daigo Poweri sportlased sooritasid jõukatseid varustust kasutamata – Reinhard Rebase ja Kärolin Rohtla treenitavad püstitasid nõnda ka Eesti rekordeid.

Kaks Maarjamaa tippmarki sai oma nimele Marii Lisette Tiismaa, kes saavutas kuni 63kiloste noorte seas kulla ja avatud klassis hõbeda. Tema küki tulemus 130,5 kilo tähistas Eesti noorte ja juunioride rekordit.

Kaks riigi tippmarki püstitas pealinnas ka Reya Soontalu, kes triumfeeris üle 84kiloste sportlaste konkurentsis nii noorte kui avatud klassis. Jõutõmbes sai ta kirja 160 kilo, mis on Eesti aegade parim tulemus noorte ja juunioride seas.

Juunioride ja avatud klassi kulla teenis Vanessa Nikitina (–69 kg), Mathias Jander Tiismaa (–74 kg) oli võistluste parim noortes ja avatud klassis. Riigi meistriks tuli ka juunior Dimitri Sivov (–93 kg). Eri võistlusklassides noppisid veel hõbedaid-pronkse Franz Rebane, Tiismaa, Nikitina ja Sivov.

Pärnakad näitasid häid tulemusi võistkondlikus arvestuseski. Daigolased olid naiste avatud klassis kolmandad, kui jõudu näitasid Soontalu, Nikitina ja Tiismaa. Noorte seas teeniti võistkondlik hõbe: tiimi kuulusid Tiismaa, Franz Rebane ja Reinhold Rebane.

Saarde mehed (vasakul) olid võistkondlikult hõbedal.
Saarde mehed (vasakul) olid võistkondlikult hõbedal. Foto: Sk Saarde

SK Saarde oli kodusel tšempionaadil esindatud nelja mehega. Oma kategooria kolmanda koha pälvisid Ringo Vainlo, Günter Koovit ja Tanel Trei. Mikk Manilets saavutas isiklikku rekordit tähistava tulemusega viienda koha. Võistkondlikult saavutati nelja klubi konkurentsis teine koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles