15aastane Pärnu bowling‘u-äss viskas EMil 300 silma ja kordas Euroopa rekordit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Robin Miklas (paremalt teine) hoolitses EMil eestlaste säravamate tulemuste eest.
Robin Miklas (paremalt teine) hoolitses EMil eestlaste säravamate tulemuste eest. Foto: Erakogu

Soomes U18-vanuseklassi boolingu Euroopa meistrivõistlustel tegi Eesti koondislastest silmapaistvaima etteaste 15aastane pärnakas Robin Miklas – tulevikutegija kõmmutas ühes mängus perfektse punktiskoori ja kordas hiljem Euroopa noorterekordit.

“See oli kahtlemata mu elu suurim võistlus,” tunnistas Helsingis nädal aega kurikaid niitnud Miklas, kes on alaga tõsiselt tegelnud vaid aastakese. “Avapäeval oli ikka närv sees, esimesed mängud läksidki selle nahka.”

Eesti koondis lähetas põhjanaabrite juurde palle veeretama neli poissi ja neli tüdrukut. Kuna tiitlivõistlusi korraldati U18-eaklassile, oli 15aastane suvepealinlane mõõduvõtu üks nooremaid. “Euroopas on sel alal kõige kõvemad tegijad soomlased, rootslased ja taanlased – enamik nende tippe oli ikka 18 aastat täis,” teadis noorsportlane.

Püsis medalikonkurentsis

EM algas individuaalvõistlusega. Kuna pärnakas tundis esimesel päeval suurvõistluste pinget, ei sujunud kõik lepase reega: kui tavaliselt suudab Miklas ühe mänguga visata üle 210 punkti, jäi nüüd päeva keskmine 180 kanti.

Paarismängus esindas Miklas Eestit ühes Karl Martin Veiderpassiga. Seal võistles 40 tiimi ja eestlased saavutasid kuue mängu kokkuvõttes 11. resultaadi. Nii kõrget kohta pole maarjamaalased varem saavutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles