Selgusid Endla teatri publiku lemmikud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Teatrijuht Roland Leesment (vasakul) ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius (paremal) õnnitlesid publiku lemmikuid Ago Andersoni ja Carmen Mikiveri.
Teatrijuht Roland Leesment (vasakul) ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius (paremal) õnnitlesid publiku lemmikuid Ago Andersoni ja Carmen Mikiveri. Foto: Inger Lilles-Nestor

Üle 15 aasta repertuaaris olnud lavastuse “Testosteroon” lõpus kuulutati täna õhtul välja Endla teatri publiku lemmikud ning selgus läinud aasta parim lavastus.

Püsti seisva ja huilgava publiku ees olid näitlejad just lõpetanud lisalaulu esitamise, kui lavale astunud teatrijuht sõnas: “Võimas. Täna mängiti siin laval “Testosterooni” 163. korda.”

Publikupreemiad antakse välja koostöös Pärnu linnavalitsusega, sestap andis need koos teatrijuhi Roland Leesmentiga üle linnapea Romek Kosenkranius toredaks Pärnu päeva lõpetuseks.

Kui esimesena lemmikut naisnäitlejat hakati välja kuulutama, hakkas kogu saal naerma, sest “Testosteroonis” mängib seitse meest ja mitte ühtegi naist. Lemmikuks osutus Carmen Mikiver, kes kutsuti suurde saali Küünis lõppenud “Kolme õe” etenduselt ja sai seesuguse tunnustuse seitsmendat korda.

Carmen Mikiver Endla lavastuses “Helluse keeles”.
Carmen Mikiver Endla lavastuses “Helluse keeles”. Foto: Maris Savik/Endla

Külastajate lemmiku meesnäitleja tiitliga pärjati taas Ago Anderson, kellele see on juba üheksas kord publiku lemmikuks valitud saada, sealjuures on ta lillekimbu sääraselt vastu võtnud kolm viimast aastat järjest.

Oli näha, et ka “Testosterooni” publik oli selle valikuga väga rahul, sest olgugi 163. korda, ei suutnud näitlejadki etenduse ajal Andersoni tegelaskuju vaadates tõsiseks jääda. Anderson tänas kõiki, kes tema nime hääletussedelile kirjutas, ja eriti neid, kes ei kirjutanud.

Teatrijuht Roland Leesment (vasakul) ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius (paremal) õnnitlesid publiku lemmikuid Ago Andersoni ja Carmen Mikiveri.
Teatrijuht Roland Leesment (vasakul) ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius (paremal) õnnitlesid publiku lemmikuid Ago Andersoni ja Carmen Mikiveri. Foto: Inger Lilles-Nestor

Teatrikuu jooksul andsid lemmikutele oma hääle Endlas kohapeal või veebis ankeeti täites 2008 teatrikülastajat, valida sai üheksa 2023. aastal esietendunud lavastuse hulgast. Publiku lemmiklavastuse tiitli võitis “Mäeküla piimamees”, mida on vaatamas käinud juba ligemale 8000 inimest.

Kuna lavastajat Aare Toikkat ei olnud kohal, tegid teatrijuht ja linnapea talle telefonikõne, mille Toikka ka vastu võttis. Mikrofoni telefoni lähedale pannes oli saali kuulda ka tema vastust õnnesoovile.

Toikka lausus, et elab küll pealinnas, aga peab ennast ikka pärnakaks, sest läks siin 1. klassi ja lõpetas keskkooli. Õnnitlejad tõdesid, et seega jäi seegi preemia Pärnusse. Toikkale mõeldud lillekimp anti Ago Andersonile, kes teeb “Mäeküla piimamehes” samuti kaasa.

Lavastus “Mäeküla piimamees” Endla teatris.
Lavastus “Mäeküla piimamees” Endla teatris. Foto: Urmas Luik

Aare Toikka (VAT teater) lavastatud ja Endlas mängitava “Mäeküla piimamehe” on kirjutanud kokku Andrus Kivirähk Eduard Vilde samanimelise romaani ainetel, lavastus esietendus 28. oktoobril 2023.

Andersonil täitub sel aastal Endla teatris 30 aastat, läinud aasta uued rollid olid Rauno Rönkkö lavastuses “15 meetrit vasakule” ja Tuksi Ants lavastuses “Mäeküla piimamees”.

Mikiver töötab Endlas alates 2002. aastast, tema uued rollid läinud aastast on Aurora Greenway lavastuses “Helluse keeles” ning Aoife Muldoon lavastuses “Mullingari kandis”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles