Video ja galerii Kas Pärnu päeval pakuti tõesti maitsta Tori hobust ja ringi uitas lõvi?

Copy

Suvepealinnas kohtas laupäeval tavapärasest enam sagimist, sest kuraditosin aastat tagasi alguse saanud tava tähistada Pärnu päeva andis nii linlastele kui kaugemalt tulnutele võimaluse kaasa lüüa mitmel pool toimunud põnevatel üritustel.

Kes pilves ilma pelgasid, seadsid sammud muuseumidesse või loodusmajja. Värske õhu austajad leidsid tegevust Martensi väljakul head-paremat mekkides ja show-tantsijate esinemisele kaasa elades või Pärnu tänavatel koos giidiga linna ajaloost huvitavaid seiku kuulates või Vallikääru aasalt jalgrattaretkele veeredes. Tegusamad võtsid muidugi osa enam kui ühest pakutud võimalusest, oli ju tegemist Pärnu esimese sellekevadise suurüritusega.

Martensi väljakul Pärnu päeva grillipeo korraldaja Auris Rätsep tõdes, et Pärnu päeval on grillitud kord varemgi. “See võis olla umbes kümme aastat tagasi,” pakkus ta. “Keegi siin mäletas, et jube kole ilm oli. Ilma üle ei tasu väga muretseda ega viriseda, sest kui on hea, sisukas ja tore üritus, on alati publikut, olgu ilm milline tahes. Kuigi loomulikult on ilusa ilmaga toredam.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles