Galerii Muusikal “Mitte ainult Tuhkatriinust” toob Endla lavale 100 Pärnu noort lauljat-tantsijat

Pärnu Postimees
Copy

Tuleval nädalal etendub Pärnu Endla teatri suurel laval laste- ja noortemuusikal “Mitte ainult Tuhkatriinust”, mis piilub salapärase muinasjutumaailma tegelaste argipäeva.

Suurejoonelisse muusika- ja tantsulavastusse on kaasatud ligemale 100 laulvat ja tantsivat noort.

Tegemist on juba kolmanda MTÜ ModeRato, Pärnu kunstide kooli ja Laine Mägi tantsukooli ühisprojektiga. Kahe aasta eest etendus “Supervisioon” ja 2019 “Vingeim vaatemäng”, mis mõlemad võitsid publiku hääleka poolehoiu. Nagu möödunud lavastuste puhul, astuvad selgi korral üles Pärnu noored solistid, tantsijad ja koorid, nendega liitub naiskoor Kirekeel.

Muusikali lavastaja on armastatud näitleja ja omanimelise tantsukooli juht Laine Mägi, stsenaariumi on kirjutanud Endla teatri dramaturg Ott Kilusk, muusika autor on noor laulja ja laulukirjutaja Mirjam Kits ja laulutekstide autor luuletaja Aapo Ilves.

Loo peategelane Mia kohtub unenäos teada-tuntud muinasjututegelastega ja saab teada nii mõndagi nende suhetest, probleemidest ja unistustest. Selgub, et muresid on rohkem kui rõõme, ja olukord näib üsna lootusetu. Õnneks on Mia terava taibuga laps, kes nuputab koos sõpradega välja, kuidas tegelasi aidata, nii et igaüks neist saaks liikuda oma tõelise unistuse poole.

Lavastus on tegijate kinnitust mööda vaatemänguline ja muusikaliselt suur ning käsitleb muinasjutte moodsa ja ebatraditsioonilise nurga alt. Etendustele on oodatud nii väikesed kui suured muinasjutusõbrad. Prooviperiood algas juba möödunud sügisel ja praegu käivad suured ühisproovid.

Osades astuvad üles Eliise Mengel, Aura Ingel Aron, Silvia Jasmin, Jete-Pauline Ollep, Liset Antsmaa, Michelle Gavrijaševa, Kert Johan Sommer, Mirtel Katrina Kits, Herman Avandi, Maribel Pärnaste, Cathrin Erm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles