Maratonimees võidutses Küprosel, Alev viies

Märt Pilme
, reporter
Copy
Roman Fosti (2059) võttis kohe pärast starti sisse liidrikoha.
Roman Fosti (2059) võttis kohe pärast starti sisse liidrikoha. Foto: Valentinos Loucaides

Roman Fosti rändas Küprosele ja võidutses seal Run for Autismi nimelisel heategevuslikul poolmaratonil. 40aastane suvepealinlane kattis Ayia Napa rannakuurordis 21,1kilomeetrit 1:12.47ga.

Kuidas ta säärase võistluse üldse leidis? Nimelt otsis Fosti aasta alguses mõõduvõttu, kus enne 15. aprilli Bostoni maratoni teha üks tugevam pingutus. Fosti oli kohavalikul seadnud kaks tingimust: selline, kus varem pole käinud, ja soe võiks samuti olla.

"Hea argument oli, et Tallinnast saab otselennuga ja soodsalt Küprosele. Sõber oli valmis kaasa tulema ja nii me selle teekonna ette võtsime," avaldas ta oma fännilehel. "Finiš oli populaarse ranna juures, nii et pärast jooksu saime ujuda ja päevitada. Muljetada kohalike jooksjate ja korraldajatega. Jäime võistlusega rahule!"

Kokku startis poolmaratonil 354 jooksusõpra. Fosti võttis kohe pärast lähet sisse liidripositsiooni ja edestas viimaks kohalikku jooksjat Georgios Harakist minuti ja kahe sekundiga. Nüüdseks tippsportlase karjääri lõpetanud pärnaka rekord pärineb 2020. aastast, kui Fosti läbis Poolas poolmaratoni MMil vahemaa 1:03.03ga.

Kuna MK-hooaeg on läbi, sai Alvar Johannes Alev end proovile panna jooksurajal. 
Kuna MK-hooaeg on läbi, sai Alvar Johannes Alev end proovile panna jooksurajal. Foto: Mihkel Maripuu

Küprosel võeti mõõtu ka kümnes kilomeetris. 388 võistleja hulgas saavutas viienda koha Pärnumaa suusamees Alvar Johannes Alev, kellele mõõdeti 36.03.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles