Väljakutsel kiirabitöötajaid ähvardati terariistaga, politseinikud lasid käiku taseri

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Politseil tuli agressiivse mehe vastu käiku lasta elektrilöögirelv ehk taser. Foto on illustratiivne.
Politseil tuli agressiivse mehe vastu käiku lasta elektrilöögirelv ehk taser. Foto on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Selle nädala alguses sõitis Pärnu kiirabibrigaad Ülejõele väljakutsele, mis kujunes abi andmise ajal eluohtlikuks sündmuseks: meedikuid ähvardati terariistaga.

Esmaspäeval kell 8.50 sai politsei teate, et Uus-Sauga tänaval muutus 44aastane mees agressiivseks korteris väljakutset teenindanud kiirabitöötajate vastu ja ähvardas neid noaga.

Mees oli agressiivne ka sündmuskohale jõudnud politseinike vastu, ähvardades neid haamriga. Korrakaitsjad lasid mehe vastu käiku taseri ja pidasid ta kuriteos kahtlustatavana 48 tunniks kinni. Pärast ülekuulamist lasti ta vabadusse.

"Mehel olid joobe tunnused ning enda sõnul oli ta tarvitanud alkoholi," sedastas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Leeni Almosen.

Abivajaja koju sisenenud kiirabitöötajaid tabas joobes mehe väitsaga ähvardamine.
Abivajaja koju sisenenud kiirabitöötajaid tabas joobes mehe väitsaga ähvardamine. Foto: Marko Saarm

Juhtumi asjus alustati kriminaalmenetlust ähvardamist käsitleva paragrahvi järgi. Tapmise, tervisekahjustuse tekitamise, suures ulatuses vara rikkumise või hävitamisega ähvardamise eest, kui on olnud alust karta ähvarduse täideviimist, ootab isikut süüdimõistmise korral rahaline karistus või kuni aastane vangistus.

Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi teenistuse juhataja Marit Õun kinnitas kahetsusväärse intsidendi toimumist. "Kiirabitöötajad on saanud väljaõppe, kuidas toime tulla agressiivse või ebastabiilse psüühikaga patsiendiga. Meil on kindlad käitumisreeglid," sedastas Õun ja lisas, et füüsilise konflikti puhul tuleb kiirabile appi politsei.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles