Mälumäng Pärnu Postimehe mälumäng "Lumi küsib"

Erkki Lumisalu
Copy
“Lumi küsib” on Pärnu Postimehe igakuine mälumängusari.
“Lumi küsib” on Pärnu Postimehe igakuine mälumängusari. Foto: Pärnu Postimees

Igakuine mälumängusari toob teie ette eri küsimusi ja teadmisi nii lähemalt kui kaugemalt. Mängus osalemiseks vastake õigesti kõigile viiele küsimusele ja saatke vastused koos oma kontaktandmetega hiljemalt 8. maiks meiliaadressil malumang@parnupostimees.ee.

Aprilli küsimused

  1. Eesti Pank on euro käibeloleku jooksul andnud välja rea kaheeuroseid pühendusmünte, mida igaüks võib hea õnne korral ka käibest leida. Millisele tuntud pärnakale on pühendatud 2016. aastal emiteeritud, pärnaka Riho Luuse kujundatud münt?
  2. Keda on kujutanud skulptor Mati Karmin oma skulptuuril Tori kiriku juures?
  3. Pärnu jões Paikuse aleviku juures asuvad saared, mis tihtilugu on kevadise jäämineku pudelikaelaks. Millise kevadekuulutaja nime need saared kannavad?
  4. Millises linnas asub Eesti vanim järjepidevalt tegutsev lasteaed?
  5. Mis aastal avas Pärnu Postimees oma veebilehe ja uudiseid sai lugeda ka internetis? 

Osalege loosimises

Mängus osalemiseks vastake õigesti kõigile viiele küsimusele ja saatke vastused koos oma kontaktandmetega hiljemalt 8. maiks meiliaadressil malumang@parnupostimees.ee.

Õigesti vastanute vahel loosime 9. mail välja PP kingikoti.

Võitja nime ühes õigete vastustega avaldame 11. mai PPs, kus kuulutame ühtlasi välja uue mängu ja esitame uued küsimused.



Märtsimängu vastused ja võitja

  1. Johannes Vestringi eestvõttel asutas Pärnu raad lausa kogu Eesti keeleruumis ainulaadse tasuta kooli mittesaksa lastele 28. septembril 1666. aastal.
  2. Pärnus asuvale Tallinna väravale on paigaldatud mälestustahvel Abram Petrovitš Hannibalile, kes on Aleksandr Sergejevitš Puškini vanavanaisa.
  3. Presidendi Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvis 2024. aasta veebruaris kauaaegne Pärnu Postimehe ajakirjanik Silvia Paluoja.
  4. Kaheksandaks Pärnu aukodanikuks valiti Pärnu linna elav entsüklopeedia Olaf Esna. Tunnustuse pälvis ta kauaaegse Pärnu linna kultuurielus tegutsemise ja pühendunud ajalookogumise ja -talletamise eest.
  5. Pärnu kirjanik Elisabeth Aspe oli üks esimesi Eesti naiskirjanikke, realistliku proosakirjanduse teerajajaid.

Loosiga naeratas õnn Malle Murekasele ja tema saab auhinnaks Pärnu Postimehe meenekoti ja Postimees Kirjastuse raamatu. Palju õnne!

Küsimused koostas Postimees Grupi töötaja Erkki Lumisalu. Mälumängu, loosimises osalemise ja Postimees Grupi isikuandmete töötlemise tingimused leiate siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles