Video Tuliuue Steinway klaveri esitluse au kuulub Mark Akslile ja Raimondile

Copy
Septembrist Pärnu muusikakoolis Imbi Haugase käe all klaverit õppinud Mark Aksel Meri sai kolmapäeval esimest korda uue Steinway taha istuda.
Septembrist Pärnu muusikakoolis Imbi Haugase käe all klaverit õppinud Mark Aksel Meri sai kolmapäeval esimest korda uue Steinway taha istuda. Foto: Mailiis Ollino

Tuleval nädalal Pärnu kontserdimajas toimuv Steinway klaveri esitlusgalaõhtu “Särav algus” on kokku pandud eesmärgiga näidata kõige erinevamaid klaverimänguvõtteid ja -värve.

Galal astuvad üles isikupärase stiiliga tipp-pianistid Age Juurikas, Sten Heinoja ja Sten Lassmann ning Pärnu muusikakooli õpilased Mark Aksel Meri ja Raimond Busch, kes on oma interpreeditee alguses.

“Igal pillil on hing. Loodetavasti õpime tundma ja terava kõrvaga kuulama ka Pärnu klaverit,” märgivad korraldajad.

Tuletame meelde, et Eesti Kontserdile paarsada tuhat eurot maksma läinud klaver jõudis väljas möllanud pakase kiuste Saksamaalt Pärnusse tänavu jaanuaris, misjärel on kallis instrument kohanenud kontserdimaja lavaseina taga eraldi toakeses uue keskkonnaga.

Sten Lassmann oli üks neist kolmest oma ala profist, kes käis Hamburgis Steinwayde tehases seda kõige paremat pilli Pärnu kontserdimajale välja valimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles