Kõrgema astme kohus asub vaagima Paikre eksjuhtide süüd

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Pärnu maakohus mõistis OÜ Paikre kunagised juhid Ott Suti ja Kristo Rossmani süüdi, kuid kõik pooled kaebasid otsuse edasi.
Pärnu maakohus mõistis OÜ Paikre kunagised juhid Ott Suti ja Kristo Rossmani süüdi, kuid kõik pooled kaebasid otsuse edasi. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu maakohus mõistis mullu kevadel Pärnu linnaprügila Paikre kunagised juhid süüdi, kuid kõik pooled vaidlustasid otsuse. Nüüd on teada tähtaeg, millal järgmise astme kohus otsuse langetab.

Läinud aasta mais mõistis maakohus osaühingu Paikre endise juhi Kristo Rossmani ja arendusjuhi Ott Suti süüdi omastamises, usalduse kuritarvitamises ning dokumentide võltsimises ja nende kasutamises. Näiteks soetas Rossman prokuratuuri ja Pärnu maakohtugi hinnangul tööandja raha eest isiklikuks otstarbeks jalgrattaid, lasi oma autot remontida, soetas koju konditsioneeri ja tankis autosse kütust. Maakohus leidis, et Rossman sõlmis ligemale nelja aasta vältel Suti kaasaaitamisel osaühinguga Koguja kahjulikel tingimustel lepinguid, tekitades nii Paikrele kahju ligemale 100 000 eurot. Kohus määras mõlemale tingimisi vangistuse: Rossmanile kaks aastat ja kuus kuud ning Sutile kaks aastat. Peale selle tuleb neil hüvitada suures summas kahju Paikrele: Sutil ja Rossmanil solidaarselt 102 876 eurot ja Rossmanil veel 116 556 eurot.

Kohus mõistis Rossmani ja Suti õigeks episoodis seoses Rain Jungiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles