Pärnu motomees hakkab kihutama maailma kuklapoolel: Mind kutsuti sinna juba 15 aastat tagasi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Harri Kullas vahetab Inglismaa Brasiilia vastu.
Harri Kullas vahetab Inglismaa Brasiilia vastu. Foto: Arenacross UK

Inglismaal Arenacross’i võistlussarja viimasel etapil õlga vigastanud ja operatsioonil käinud Pärnu motoklubi äss Harri Kullas võttis vastu pakkumise osaleda uuel hooajal Brasiilia meistrivõistlustel.

Kullas on nüüdseks üle kuu aja vigastusest taastunud ja saanud paar nädalat intensiivsemat füüsilist trenni teha. Ta tõdes, et kuigi suvise hooaja ettevalmistus sel aastal nii hea ei tule, siis midagi katastroofilist pole – kuna võistlushooaeg algab hilja, jõuab ta end vormi saada.

Viimased viis aastat Inglismaal Cab Screens tiimis sõitnud Kullas pidi uueks aastaks uue koha leidma, sest Briti võistkond lõpetas tegevuse. Sportlane tõdes, et ideaalis võistleks ta hooaja USAs, sest eelmisel aastal läks seal hästi – küll pole Kullas Ameerikast tiimi leidnud ja omal käel Ühendriikides võistelda oleks liialt kulukas.

Kullase sõnul tundsid tema teenete vastu huvi ka Saksamaa tiimid, kuid pakkumine tuli ka kaugelt Brasiiliast – selle kasuks ta otsustaski. Eesti koondislane selgitas, et on viis aastat järjest Briti meistrivõistlustel sõitnud ja tahaks vahelduseks midagi uut proovida.

Võistlused toimuvad Brasiilias umbes korra kuus, seega üritab Kullas siiski saada ka mõne USA tiimi tiiva alla, sest aega oleks ka sealsete võistlustel kaasa sõita.

Kullas tõdes, et ehkki Brasiiliasse minek on veidi kui tundmatusse astumine, ta siiski läheb ja proovib.

“Päris Briti meistrivõistlused või [Saksamaa] ADAC see pole, aga seal on taset küll – peab ikka pingutama, et jõuda esimese kolme hulka,” rääkis Pärnu motoklubi liige. “Kui hakkasin 15 aastat tagasi MM-sarja sõitma, kutsuti mind iga aasta Brasiiliasse – seal on hästi suured Yamaha ja Honda tiimid. Nüüd on need tiimid kui sari uuesti tõusuteel. Seal on ülilahedad rajad – juba seepärast on sinna põnev minna. Tean, et tänavu läks sinna tervet hooaega kaasa sõitma kolm eurooplast.”

Esimesed kaks etappi jäävad Kullasel vigastuse tõttu vahele.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles