Pärnu taliujumise festival otsib külmakartmatuid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kui muidu käivad pärnakad peamiselt külmas vees suplemas jões, kutsutakse nüüd kõiki randa.
Kui muidu käivad pärnakad peamiselt külmas vees suplemas jões, kutsutakse nüüd kõiki randa. Foto: Mailiis Ollino

Taliujumise hooaja lõpu tähistamiseks korraldab Destination Pärnu 20. aprillil suvepealinna plaažil linna esimese taliujumise festivali, kuhu oodatakse nii kogenud suplejaid kui neidki, kes külmas vees karastamisega alles tutvust teevad.

Näiteks on lubanud festivalist osa võtta suvepealinna maratonimees Roman Fosti. “Taliujumisest on saanud väga populaarne hobi. Tule Pärnu randa ja näita, et sa ei karda külma vett!” utsitas pikamaajooksja.

“Luban, et üheskoos külma vette kastmisest tekkiv õnnehormoonide tulv ei ole millegi muuga võrreldav,” lisas omanimeliste jooksutrennide eestvedaja ja aktiivne talisupleja Anu Piiroja, kes samuti kaasa lööb.

Üheskoos starditakse umbes kümnekraadisesse vette laupäeval kell 14 rannapromenaadi otsast, Surf Center‘i juurest ja osavõtt on prii.

“Igaüks valib ise, kas jookseb rinnuni vette ujuma või supleb põlvini vees kalda lähedal. Oluline on kevadisest karastusest ja kauaoodatud rannamelust rõõmu tunda,” julgustas ürituse korraldaja Margus Randmäe, kelle sõnutsi tehakse enne vetteminekut soojendusvõimlemine ja pärast loositakse vahvamate ujumiskostüümidega osalejatele loosiauhindu. Ühtlasi tuuakse randa tünni- ja haagissaunad.

Korraldaja sõnutsi tasub randa tulla neilgi, kes vette minna ei plaani: festivalil saab ka rannavollet toksida ja surfamist proovida. Meeleolu loob DJ Elevant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles