Spordi lühiuudised

Pärnu Postimees
Copy
Kristin Tattar sai riigilt stipendiumi.
Kristin Tattar sai riigilt stipendiumi. Foto: Kermo Benrot

Stipendium

Selgusid tänavu esimese poolaasta riikliku spordistipendiumi pälvijad, Pärnumaalt saab lisaraha kuus atleeti.

Nimekirja mahtusid aerutaja Joosep Karlson, motomehed Kevin Saar ja Harri Kullas, jetisportlane Jasmiin Üpraus, kettagolfar Kristin Tattar ja maadleja Eerik Pank.

Kultuuriministeerium jagas 2024. aasta esimeseks pooleks riiklikke spordistipendiume 75 sportlasele kogusummas 67 500 eurot – igaühele 900 eurot.

Spordistipendium on sportlike tipptulemusteni jõudmiseks mõeldud riiklik toetus, mida kultuuriministeerium eraldab kaks korda aastas. Toetusraha määramisel arvestatakse eelkõige olümpiaalade rahvusvahelistel tiitli- ja suurvõistlustel saavutatud tulemusi, vastava alaliidu seisukohti ja sportlase professionaalset suhtumist püstitatud eesmärkide täitmisse.

Invicta tiim Leedus.
Invicta tiim Leedus. Foto: Erakogu

Sportlik vabavõitlus

Leedus toimus Lithuanian MMA Cup, kus lõi kaasa 11 Pärnu spordiklubi Invicta võitlejat, kes tõid kamba peale seitse medalit. Pärnakate peatreeneri Henri Hiiemäe sõnutsi oli Leedu reisi eesmärk, et paljud noored saaksid kätte oma esimese kogemuse puuris.

"Debütantide seas nägime palju potentsiaali ja oli ka üllatajaid. Saime magusaid võite ja kogesime eri õppetunde, nähes, millega vaja veel kodusaalis tööd teha," tõdes eestvedaja.

Hiiemäe tõi esile Sten Eric Laadre, kes üle 18aastaste sportlaste konkurentsis võistles kõrgemas kaaluklassis, sest oma kaalus tal vastased puudusid. Tasavägiste matšide järel võitis Laadre kolmest lahingust kaks ja saavutas pronksi. "Närvikõdi jagus, sest vastased olid silmanähtavalt suuremad, eriti andis see tunda maadluses. Sellest hoolimata näitas Sten tõelist võitlejahinge," kiitis treener.

Eri vanuse- ja kaaluklassides teenisid kulla Kenter Metsaots ja Dan Martin Lass, hõbeda Gustav Alttoa ja Kristor Laius ning pronksi Erik Koppel ja Rihard Press.

Laura Tammik võitis kolm medalit.
Laura Tammik võitis kolm medalit. Foto: Aleksei Vorontsov

Ujumine

Tartus Madwave Challenge’il olid hoos Pärnu spordikooli ujujad.

2010. aastal sündinud ja nooremate tüdrukute hulgas triumfeeris Aleksandra Roos nii 100 (1.09,38) kui 200 (2.28,41) meetri seliliujumises. Lühemal distantsil saavutas ta absoluutarvestuses kolmanda koha. Roos lisas kaks pronksi noorte arvestuseski: 100 meetris vabalt (1.02,98) ja 200 meetri kompleksujumises (2.35,27). 2008.-2009. aastal sündinud poiste seas tõestas Morris Salumaa, et on riigi kiireim 200 meetris liblikstiilis (2.32,73).

Absoluutarvestuses saavutas Aurelia Roos kolm hõbedat: 50 meetri liblikas (28,26), 50 meetri vabaltujumises (26,79) ja sama stiili 100 meetri vahemaal (58,43). Laura Tammiku noosiks jäi 800 meetri vabaltujumise (10.02,48) hõbe ning 200 meetri kompleksi (2.27,75) ja 400 meetri vabaltdistantsi (4.51,94) pronks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles