Saarde volikogu otsustas üle miljoni laenu võtta (1)

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Kilingi-Nõmme gümnaasium
Kilingi-Nõmme gümnaasium Foto: Mailiis Ollino

Saarde vallavolikogu istungi alguses luges volinik Margus Kukk Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE) ette avalduse, milles lubas peegeldada võimuliidu käitumist ega lasta istungi juhtimist jätkata, kuni teine pool on võtnud vaheaja ja käinud normaalse töö jätkamiseks välja midagi konkreetset.

Kukk põhjendas oma avaldust, et volikogus valitseb autoritaarne ainuvõim ja on rikutud seadust. Volikogu ei toimi normaalselt. Pärast seda sõnavõttu luges volikogu esimees Eiko Tammist ette regionaal- ja põllumajandusministeeriumi seisukoha Kuke kaebuse suhtes, mis vastupidi Kuke arvamusele kuulutas seaduspäraseks nii märtsis abivallavanem Mait Talvoja umbusalduse korraldamise kui sotsiaalkomisjoni liikme valimise.

Kukk ei täpsustanud küll oma pöördumises, mida teha kavatseb, kuid õige pea puhus ta keset arutelu pasunat, ehmatades nii mõndagi volinikku. Seejärel võeti volikogu istungil vaheaeg, et valmistada ette revisjonikomisjoni esimehe hääletus. Pärast vaheaega pasunahelisid ei kõlanud, kuid kui läks päevakorrapunktide üle hääletamiseks, jättis osa opositsiooniliikmeid oma arvamuse avaldamata. Ei olnud poolt, vastu ega erapooletu. “Ei reageeri,” tähendas Tammist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles