Galerii: Pärnu firmabändid võtsid mõõtu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu firmabändide konkursi võitis muusikaline kollektiiv 3 Põrsakest ja Metssiga.
Pärnu firmabändide konkursi võitis muusikaline kollektiiv 3 Põrsakest ja Metssiga. Foto: Ardi Truija

Reede õhtul Pärnus Kentuki Lõvi pubis toimunud Pärnumaa firmabändide finaalvõistlusel pälvis viie muusikakollektiivi hulgast võitja au Saksa tehnoloogiakooli ansambel 3 Põrsakest ja Metssiga.

Žürii liikme ja Pärnu muusikaklubi esindaja Peeter Popi sõnade järgi võlusid “põrsakesed”, mille liider on karismaatiline Pärnu rokilegend Belka, publikut ja hindajaid lihtsuse, jõulisuse ja vaimukusega. “Oli näha, et neil on esinemispraktikat juba aastate jagu,” kommenteeris Popp.

Pillimängumeisterlikkusega jäi žüriile silma veel Pärnu bluusiklubi bänd Rääma Blue, mille liikmed on samuti aastaid lavadel käinud muusikud.

Popp märkis, et võrreldes eelvoorudega, kus alustas seitse bändi, olid finalistid oma kavaga edasi arenenud. “Oli näha, et kõik on tööd teinud. Finaalis kõlasid bändid paremini kui eelvoorus,” ütles ta.

Eriauhinna pälvis Wendre ansambel The Strammers.

Firmabändide mõõduvõtmise korraldaja Urmas Lassi jutu järgi oli The Strammers ainukene muusikakollektiiv, mis pandi kokku spetsiaalselt selleks võistluseks ja arenes võistluse jooksul silmanähtavalt. See ansamblile eriauhinna tõigi.

Auhindadega pärjatud bändidele andsid kõva laulu- ja pillipiinamise lahingu veel Pärnu surfiklubi bänd Võõras, Pärnu bluusiklubi bänd Rääma Blue ja siseministeeriumiga seotud ansambel The Sims.

3 Põrsakest ja Metssiga saab võimaluse esineda 5. mail Pärnus Eesti tsiklihooaja avamisel.

Kentuki Lõvi pubil on plaanis tänavusel konkursil osalenud bändidele anda suvel võimalus pubis esineda.

Lassi ütlust mööda loodetakse Pärnu firmabändide uue konkursiga algust teha sügisel. “Loodan, et järgmisele konkursile tekib bände juurde,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles