GALERII 15aastane Pärnu lohesurfar säras maailma tippvõistlusel

Märt Pilme
, reporter
Copy
Martin Rahnel.
Martin Rahnel. Foto: Kerli Halliste

15aastane suvepealinna lohesurfar Martin Rahnel osales nädalavahetusel oma esimesel MK-etapil Prantsumaal, kus edestas kogenud sportlasi ja jõudis täiskasvanute konkurentsis veerandfinaali.

Ühele maailma ekstreemsemale lohesurfi Big Airi kategooria võistlusele GKA Lords of Tram pääses mõõtu võtma üksnes 24 maailma paremat lohesurfarit. Nende sekka kuulus esimest korda ka Eesti esindaja – Rahnel –, kes alustas selle alaga alles 2020. aastal.

Big Air tähendab võimalikult kõrgete hüpete ajal trikkide sooritamist: kohtunikud hindavad nii hüppe kõrgust, trikkide tehnilisust kui riski.

Rahnel pääses esimesest kahest voorust edasi ja jõudis 16 hulka ehk veerandfinaali, ent seal tema teekond lõppes. Siiski õnnestus noorel pärnakal edestada mitut lohesurfiässa. Viimaks võitis MK-etapi Hollandi esindaja Jamie Overbeek.

“Martin tõestas, et on väärt kohta nii nimekal võistlusel kõrvuti maailma tippudega, kel märksa mahukam kogemuste pagas. Veerandfinaali koht avab talle kindlasti uksi tulevastele suurvõistlustele ja aitab maailmaareenil silma jääda. Martini pühendumus ja eesmärgid on kõrged – siht on jõuda maailma tippu,” avaldas noormehe treener Madis Põdra, kelle sõnutsi on sportlane saanud juba kutse järgmisele suurele Big Airi võistlusele, mis toimub mais Hispaanias.

Juhendaja sõnutsi on Rahnel vaid nelja aastaga saavutanud meisterliku taseme ja pärnakas sooritab trikke, mida suudavad vaid vähesed lohesurfarid.

2022. aasta lõpust on noorsportlane käinud aktiivselt treeninglaagrites Lõuna-Aafrikas ja -Hispaanias, Prantsusmaal ja Tenerifel. Mullu jättis 15aastane pärnakas kõik konkurendid seljataha Baltimaade võistlusel. Hiljuti sõlmis Rahnel sponsorlepingu tuntud lohesurfi brändiga Eleveight.

Väärib märkimist, et Rahnel on silmapaistev teiselgi spordialal ehk purjetamises, kus tal on ette näidata Zoom8 klassi maailmameistritiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles