Siim Suursild Otsus, mis jäi üle 30 aasta hiljaks: alusharidus muutub Pärnus eestikeelseks

Siim Suursild
, Pärnu linnavolikogu esimees (Isamaa)
Copy
Pärnu linnavolikogu esimees Siim Suursild leiab, et kohaliku keele oskus ei ole Eestis senimaani veel kahjuks normiks kujunenud, kuid on aeg, et see normiks muutuks.
Pärnu linnavolikogu esimees Siim Suursild leiab, et kohaliku keele oskus ei ole Eestis senimaani veel kahjuks normiks kujunenud, kuid on aeg, et see normiks muutuks. Foto: Urmas Luik

Märtsikuisel volikogu istungil oli arutlusel eelnõu, mis tõenäoliselt oma pealkirja tõttu jäi tähelepanuta paljudel istungi jälgijatel, kuid mida praegu, eesti keele eksaminädalal tasub meelde tuletada. Tegemist oli päevakorrapunktiga „Pärnu Mai lasteaia ja Pärnu Raja lasteaia põhimääruste muutmine“.

Mida asjasse pühendamata kõrvalseisja sellisest kantseliitlikust pealkirjast arvata võiks? Kui see eelnõu talle üldse silma jääb, oletab ta ilmselt, et tegu on lihtsalt kahe Pärnu lasteaia tööd reguleeriva alusdokumendi kerge kohendamisega – sellisega, nagu neid aeg-ajalt ikka tehakse.

Kes aga võttis vaevaks märtsiistungit terasemalt jälgida või konkreetse eelnõu sisusse süüvida, saab aru, et tegelikult võib olla tegu ühe Pärnu lähiajaloo olulisima otsusega. Nimelt lõpeb Pärnu linna lasteaedades selle aasta 1. septembrist venekeelse alushariduse andmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles