Noored vibulaskjad panid end rahvusvahelisel võistlusel proovile

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Plokkvibulaskja Mait Sirel saavutas 9. koha.
Plokkvibulaskja Mait Sirel saavutas 9. koha. Foto: Erakogu

Pärnu Meelise klubi vibulaskjad naasid Bulgaariast Sofiast Euroopa noorte karikavõistluste avaetapilt kamalutäie kogemustega.

Suvepealinlased sõitsid Bulgaariasse end rahvusvahelisel tasemel proovile panema ühes Viljandi vibusportlastega. Pärnust olid võistlustules Liis Kirsch (U21 vanuseklassis) ja Marten Mäger (U18) olümpiavibuga ning Mait Sirel (U18) plokkvibuga.

Võistluspaigas valitsesid päris keerulised tingimused. Meelise vibuklubi treener Leili Kukk vahendas, et võistluste alguses oli üle 25 soojakraadi, aga edasistel päevadel kõikus temperatuur nelja ja seitsme soojakraadi vahel. Puhus vali tuul, sadas vihma, lõi äikest. 

"Ekstreemsed tingimused ei võimaldanud meie sportlastel end 100 protsenti teostada," tunnistas Kukk. Pealegi pole Eesti vibulaskjatel kodumaal kevadel võimalik pikki distantse harjutada. Soojemate maade vibulaskjatel on siinsete vibulaskjatega selles suhtes võrdlemisi suur eelis.

Sirel saavutas kvalifikatsioonis 651 (317+334) silmaga 11. koha. Väärib märkimist, et teises ringis lastud 334 silma oli 19 sportlase konkurentsis paremuselt neljas. 

Sirel pääses 11. asetusega otse 1/8-finaali ja läks seal vastamisi itaallase Cristian Gabrielliga. Sirel kaotas duelli kahe silmaga, 139:141. Tema lõplik koht protokollis on 9.

Marten Mäger võistles ühes Viljandi noormeestega meeskondade arvestuseski.
Marten Mäger võistles ühes Viljandi noormeestega meeskondade arvestuseski. Foto: Erakogu

Mäger pidi kvalifikatsioonis leppima 47. kohaga. Ta läks 1/24-finaalis vastamisi ukrainlase Dmytro Fominiga ja kaotas 0:6. Duell piirdus niisiis kolme seeriaga.

Plokkvibuga laseb sportlane duellis kolme noole kaupa viis seeriat ja silmad liidetakse. Olümpiavibudega võisteldakse kuue punktini, nii et seeriavõit annab tabelisse kaks punkti ja viik ühe.

Kirsch sai kvalifikatsioonis 40. asetuse. Ta läks 1/24-finaalis vastamisi 25ndana asetatud poolatari Weronika Stomaga, võitis ühe seeria, ent pidi vastase 6:2 paremust tunnistama.

Meeskondade turniiril saavutas Mäger ühes Viljandi noormeeste Tarvet Labi ja Patrick Järvega 9. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles